Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Έκλεψαν το αριστερό χέρι του Άγιου Χαράλαμπου!

ΦΩΤΟ από tempo24.gr
ΦΩΤΟ από tempo24.gr

 Το αριστερό χέρι-ιερό λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους φέρονται να έκλεψαν το μεσημέρι της Τρίτης από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων δύο Ρουμάνοι, μέλη γκρουπ που είχε πάει στη Μονή για προσκύνημα!

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι η κλοπή έγινε αντιληπτή και καταγγέλθηκε από τον ηγούμενο. Καθώς το λεωφορείο που μετέφερε τους Ρουμάνους, ένα και ένα, καθυστερούσε να αναχωρήσει, οι δράστες έκρυψαν το ιερό λείψανο στον περιβάλλοντα χώρο, κάτω από ξερά χόρτα. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο ανέκριναν όλο το γκρουπ, με αποτέλεσμα να προκύψουν ενδείξεις ενοχής για τους δύο συγκεκριμένους άντρες, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν και ομολόγησαν την πράξη τους.

Το λείψανο βρέθηκε και κατασχέθηκε. Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Πατρών, που ερευνά πιθανή εμπλοκή άλλων δύο Ρουμάνων στην κλοπή. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα Καλαβρύτων, με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής.

Όσο για το ιερό Λείψανο, μετά από συλλογή πληροφοριών αλλά και μαρτυρίες, εντοπίστηκε σε θαμνώδη έκταση στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: tempo24

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε