Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκλεβαν και σκότωναν αδίστακτα – Ληστείες σε όλη τη χώρα ακόμα και με στολές αστυνομικών

Τα μέλη τους είχαν εμπλακεί σε ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και συμπλοκές με αστυνομικούς, ενώ δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο από ληστείες σε όλη τη χώρα.

Στην πρώτη υπόθεση, συνελήφθη ένας 31χρονος Αλβανός που φέρεται να είναι εγκέφαλος εγκληματικής ομάδας που έχει διαπράξει περισσότερες από 15 ληστρικές επιδρομές σε σπίτια της Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Κέρκυρας. Στις 23 Ιανουαρίου 2011 με 2 ομοεθνείς του που αγνοούνται είχαν δολοφονήσει 68χρονο Έλληνα, στο Δήλεσι.
 
Ο άτυχος άνδρας και η σύζυγός του ήταν σε φιλικό τους σπίτι όταν αντελήφθησαν κάποιες κινήσεις αγνώστων στην αυλή. Ο 68χρονος βγήκε να δει τι συνέβαινε και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν από τους δράστες ο οποίος με κυνηγετικό όπλο τον πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα, και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο 31χρονος που συνελήφθη στην Αθήνα και σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 71 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ένα πιστόλι, ένα αεροβόλο, μαχαίρια, τόξα και μεγάλο μέρος κλοπιμαίων από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Η δεύτερη υπόθεση εξιχνιάστηκε από αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι συνέλαβαν 9 άτομα, ένα ακόμη είναι έγκλειστο στις φυλακές και 5 ακόμη που αναζητούνται, για σωρεία ληστειών σε κοσμηματοπωλεία και άλλους οικονομικούς στόχους αλλά και αποκολλήσεις ΑΤΜ τραπεζών από διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο

Σε κάποιες από τις ληστείες οι δράστες φορούσαν αστυνομικές στολές, ενώ είχαν κάνει τουλάχιστον 6 κλοπές ΑΤΜ. Στις 9 Νοεμβρίου 2011, πέντε μέλη της συμμορίας, που επέβαιναν σε ημιφορτηγό εισέβαλαν στην κεντρική είσοδο του Θριάσειου νοσοκομείου, «ξήλωσαν» το ΑΤΜ, απείλησαν προσωπικό και επισκέπτες που βρίσκονταν εκεί, και αφού το φόρτωσαν στο όχημα, τράπηκαν σε φυγή.

Οι επονομαζόμενοι και ληστές με τα πολυτελή τζιπ ήταν τόσο αμείλικτοι που τα μέσα Φεβρουαρίου 2012 δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν εναντίον ενός αστυνομικού στη Νέα Πέραμο. Στην πλειοψηφία τους είναι Έλληνες.

Διαβάστε επίσης:

Έπιασαν τον “εγκέφαλο” αδίστακτης εγκληματικής ομάδας!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε