Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Έκρηξη ΣΕΒ: Έμπειροι οι δράστες στο “αντάρτικο πόλης” – Ποια οργάνωση “βλέπει” η Αντιτρομοκρατική

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην “καρδιά της Αθήνας”, λίγα μέτρα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε μια περιοχή που φυλάσσεται νυχθημερόν και περικλείει τουλάχιστον 28 στόχους που φυλάσσονται με έντονη αστυνομική παρουσία 24 ώρες το 24ωρο, χτύπησαν χθες τα ξημερώματα οι τρομοκράτες, με μηχανισμό μεγάλης ισχύος, τον οποίο είχαν τοποθετήσει στην είσοδο του κτηρίου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων στο Σύνταγμα.

Λίγο πριν από τις 03:30 τα ξημερώματα σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, τόσο στο κτήριο του ΣΕΒ όσο και σε παρακείμενα κτήρια, όπως αυτό της Κυπριακής Πρεσβείας και του Ξενοδοχείου Αμαλία.
Από την έκρηξη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ατόμων, καθώς οι άγνωστοι βομβιστές είχαν πάρει δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα το “Βήμα” και την “Εφημερίδα των Συντακτών”, λέγοντας με αλλοιωμένη φωνή: “..σε 40 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Εκκενώστε την περιοχή. Προσοχή δεν είναι φάρσα”. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική εξετάζουν το ενδεχόμενο το μήνυμα να ήταν ηχογραφημένο.

Από την πρώτη στιγμή της προειδοποίησης των τρομοκρατών, η περιοχή αποκλείστηκε με ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέσα σε διάστημα 7 λεπτών ολόκληρο το τετράγωνο είχε εκκενωθεί, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Οι άνδρες των ΤΕΕΜ, που έφθασαν στο σημείο διέκριναν από την πρώτη στιγμή ένα μικρο σάκο πλάτης, που ήταν τοποθετημένος στην είσοδο του κτηρίου που στεγάζονται τα γραφεία του ΣΕΒ.
Όπως όλα δείχνουν, οι άνθρωποι που τον τοποθέτησαν έχουν εμπειρία στο “αντάρτικο πόλης”, καθώς γνώριζαν ότι την νύχτα η Πρεσβεία τις Κύπρου που βρίσκεται απέναντι από το ΣΕΒ δεν φυλάσσεται.
Επίσης γνώριζαν τις ώρες των περιπολιών στην οδό Ξενοφώντος, αλλά και την διάταξη των καμερών στην είσοδο του κτηρίου του ΣΕΒ. Το γεγονός αυτό προϋποθέτει ενδελεχή παρακολούθηση και καταγραφή των δεδομένων του στόχου, από εμπειρία πρόσωπα στο λεγόμενο “Αντάρτικο Πόλης”.

 

Οι δυο ύποπτοι…
 

Δυο ύποπτους άνδρες που περάσαν από την Ξενοφώντος το επίμαχο χρονικό διάστημα, αναζητά η Αντιτρομοκρατική καθώς έχει στοιχεία από την μαρτυρία ενός “Σεκιουριτά” αλλά και τα όσα “συνέλαβαν” οι κάμερες στην είσοδο του ΣΕΒ.
Αρχικά ήλθε η μαρτυρία του “Σεκιουριτά” για δυο άνδρες που βρέθηκαν κοντά στο ΣΕΒ το “νεκρό” διάστημα της τοποθέτησης του μηχανισμού, δίδοντας στους Αστυνομικούς πληροφορίες για τα ρούχα που φορούσαν.

Η επιβεβαίωση της μαρτυρίας ήλθε από τις κάμερες στην είσοδο του κτηρίου. Η μια κάμερα έχει συλλάβει άγνωστο άνδρα του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται – ίσως φορά κράνος μοτοσικλέτας – να αφήνει στην σημείο ένα σάκο, ενώ στην συνέχεια από τις κάμερες στην οδό Φιλελλήνων οι αστυνομικοί, βλέπουν τα άτομα με τα ίδιο τύπο ρουχισμού να επιβιβάζονται σε μοτοσυκλέτα και να φεύγουν από το σημείο με ψύχραιμο τρόπο και χωρίς να κινούν υποψίες.

 

Ποια οργάνωση θα αναλάβει την ευθύνη

Το μεγάλο ερώτημα πλέον για τους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, δεν είναι άλλο απο το ποια οργάνωση θα αναλάβει την ευθύνη, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός νέου ονόματος με …παλιά υλικά.
Δηλαδή την ευθύνη να αναλάβει πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, της οποίας όμως τα μέλη μόνο άπειρα δεν είναι, τόσο στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, όσο και στην παρακολούθηση του στόχου.
Επίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εμφάνισης της “Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών” που μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει μόνο Καλάσνικοφ, στις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει στην Ισραηλινή Πρεσβεία, στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι και στα γραφεία της Ν.Δ. στην Λ. Συγγρού.
Τέλος αν και συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες δεν αποκλείουν την επανεμφάνιση των “Πυρήνων της Φωτιάς” με νέο ασύλληπτο πυρήνα της οργάνωσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε