Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έκρηξη βόμβας: Εικόνες – σοκ από την τράπεζα

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες του Newsit.gr από τα γραφεία της Eurobank όπου σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη το βράδυ της Τετάρτης.

Η πρόσοψη του κτιρίου… δεν υπάρχει πλέον. Τα πάτα έχουν καταστραφεί και έχουν απομείνει… μπάζα.

Σοκαρισμένοι οι υπάλληλοι της τράπεζας αλλά και των γύρω καταστημάτων δεν μπορούν να πιστέψουν την εικόνα που αντικρίζουν. Τα τρία κιλά εκρηκτικών που χρησιμοποίησαν οι δράστες άφησαν πίσω τους μόνο καταστροφές.

Ακόμη και οι τζαμαρίες του πρώτου ορόφου έχουν διαλυθεί ενώ στον δεύτερο όροφο έχουν ραγίσει τα τζάμια.

Το σημείο πάντως παραμένει αποκλεισμένο από την αστυνομία που από την πρώτη στιγμή της έκρηξης συλλέγει στοιχεία.

Οι τρομοκράτες κάλεσαν στις 22:05 και έδωσαν περιθώριο 35 λεπτών για την έκρηξη. Οι αστυνομικοί βρήκαν μία ύποπτη σχολική τσάντα και απέκλεισαν την οδό και τους γύρω δρόμους. Λίγο αργότερα ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέρασε μία μηχανή από το σημείο, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Ο ένας από αυτούς άφησε το σακίδιο και στη συνέχεια έσπευσε να εξαφανιστεί μαζί με τον συνεργό του.

Η βόμβα μοιάζει με αυτή που είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας. Οι Αρχές, επίσης, εικάζουν πως πίσω από την συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση είναι η ίδια ομάδα με αυτή που έβαλε και την βόμβα στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης τον περασμένο Φεβρουάριο και ήταν “αφιερωμένη” στον Λάμπρο Φούντα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε