Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκρηξη χειροβομβίδας με νεκρό στη Θεσσαλονίκη – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μια ισχυρότατη έκρηξη άκουσαν οι κάτοικοι της οδού Υψηλάντη στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης, πετάχτηκαν από τα σπίτια τους και τότε είδαν

ότι η έκρηξη είχε σημειωθεί στο ισόγειο πολυκατοικίας όπου σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες κατοικούσαν δυο μετανάστες κουρδικής καταγωγής.

Οι αστυνομικοί μιλούν για μια πολύ περίεργη υπόθεση. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι νεκρός από την έκρηξη είναι ο ένας από τους δύο Κούρδους μετανάστες ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, περιεργαζόταν μια χειροβομβίδα.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για σχέσεις του θύματος με ένα ζευγάρι Τούρκων οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για τρομοκρατία, ενώ σε βάρος της γυναίκας εκκρεμεί και ένταλμα από τη Γερμανία.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έσπευσαν στο σημείο και το απέκλεισαν, συγκέντρωσαν τους ενοίκους των διαμερισμάτων γύρω από το ισόγειο διαμέρισμα όπου έγινε η έκρηξη, ωστόσο ακόμη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Στο διαμέρισμα των 40 τετραγωνικών κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε, οι ζημιές ήταν μεγάλες λόγω του ότι η έκρηξη έγινε σε κλειστό χώρο και ευτυχώς δεν εξερράγη και η δεύτερη χειροβομβίδα που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του ο Κούρδος.

Απο την έκρηξη υπήρξαν ζημιές και σε κολώνες της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα οι ένοικοι να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους μέχρι να ελεγχθεί από εμπειρογνώμονα το κτίριο.

Πολύ περίεργη υπόθεση

Από Ιούλιο υπήρχαν πληροφορίες. Το ζευγάρι των Τούρκων, μάλλον κουρδικής καταγωγής και αυτοί, είχε εντοπιστεί και παρακολουθούνταν. Σε έλεγχο στο σπίτι τους εντοπίστηκαν πλαστά διαβατήρια και οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν. Η γυναίκα συνελήφθη και εκδόθηκε στη Γερμανία λόγω του εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος της.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως τόσο το θύμα, όσο και ο συγκάτοικός του μετέφεραν κάποια “πακέτα” στο ζευγάρι. Είναι άγνωστο αν επρόκειτο για βόμβες ή για άλλου είδους υλικό.

Επίσης παραμένει άγνωστο αν η δράση τους συνδέεται με τρομοκρατικές ομάδες του εξωτερικού ή εγχώριες τρομοκρατικές ομάδες. Παραμένει βέβαια πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται ομάδα εκβιαστών του κοινού ποινικού δικαίου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε