Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έκρυβε αρχαιολογικό θησαυρό στην Καβάλα

ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.

Έναν μικρό αλλά εντυπωσιακό αρχαιολογικό θησαυρό είχε στην κατοχή του ένας 69χρονος από τον Ξεριά του Δήμου Νέστου που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένων ερευνών και δράσεων για την καταπολέμηση των παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης όπου εντοπίστηκε ο 69χρονος και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων, των αρχαίων, ρωμαϊκών, βυζαντινών και οθωμανικών χρόνων.

ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ των άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 715 αρχαία νομίσματα (504 αρχαίων και ρωμαϊκών χρόνων, 120 βυζαντινών χρόνων, 73 οθωμανικών χρόνων, 18 αδιάγνωστα), 5 αρχαία αγγεία και μεγάλος αριθμός τεμαχίων αρχαίων αμφορέων και αγγείων, 8 αρχαίες στάμνες, χύτρες, κανάτες και δοχεία, 1 αιχμή αρχαίου σιδερένιου δόρατος και 7 αιχμές αρχαίων βελών, 1 πήλινο κυκλικό σφοντύλι, 1 χάλκινο δαχτυλίδι, 4 γυάλινα και χάλκινα βραχιόλια βυζαντινής εποχής και πλήθος διαφόρων γυάλινων, πήλινων, μολύβδινων, χάλκινων και σιδερένιων αντικειμένων αρχαιολογικής αξίας.

ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.

Όλα τα αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και απεστάλησαν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου για περαιτέρω διερεύνηση και εξέτασή τους. Ο 69χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε