Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Έξι άτομα στο “σκαμνί” για το μακελειό στο Ροτάσι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με εσπευσμένες διαδικασίες και χωρίς να έχουν παραδοθεί κάποια εργαστηριακά αποτελέσματα, εκδόθηκε το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, σύμφωνα με το οποίο έξι άτομα παραπέμπονται σε δίκη για το μακελειό στο Ροτάσι.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, η υπόθεση διαχωρίζεται ως προς τους δύο 17χρονους που θα δικαστούν από το Δικαστήριο Ανηλίκων, ο μεν πρώτος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο δε δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το Συμβούλιο που συνήλθε χθες, για να εξετάσει τη δικογραφία και την πρόταση του Εισαγγελέα και να αποφανθεί, για τους τέσσερις ενήλικες αποφάσισε την παραπομπή τους για:

– τον πατέρα του φερόμενου ως δράστη για συμπλοκή – και όχι για ηθική αυτοιυργία, στη δολοφονία, όπως ήταν η αρχική κατηγορία

– τον αδερφό του φερόμενου ως δράστη για συμπλοκή κι επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού

– το γαμπρό του φερόμενου ως δράστη για σωματικές βλάβες από κοινού καισυμπλοκή

– το θείο του θύματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμπλοκή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή

Το Συμβούλιο απεφάνθη να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του πατέρα του θύματος που πήγε στο σημείο του εγκλήματος, αλλά αφότου είχε γίνει το κακό.
Η ανάκριση και η παραπομπή ολοκληρώθηκαν με σύντομες διαδικασίες καθώς στις 22 Μαρτίου συμπληρώνεται το 6μηνο της κράτησης του ανηλίκου.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Παραδόθηκε ο ένας από τους τρεις καταζητούμενους του μακελειού στο Ροτάσι – Ανέλαβε την ευθύνη του φονικού!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε