Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Εκτέλεση την ώρα της προσευχής! Ούρλιαζαν τα παιδιά στο προαύλιο

Γλυκά Νερά: Εκτέλεση την ώρα της προσευχής! Ούρλιαζαν τα παιδιά στο προαύλιο

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο των Γλυκών Νερών την ώρα της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 48χρονου.

Την ώρα που οι δράστες άδειαζαν το εννιάρι πιστόλι εναντίον του Βασίλη Γρίβα, όπως περιγράφουν στο newsit.gr οι γονείς, οι μαθητές του σχολείου ήταν συγκεντρωμένοι στο προαύλιο για την προσευχή.

Ξαφνικά ακούστηκαν οι απανωτοί πυροβολισμοί. Οι μαθητές αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για όπλο και άρχισαν να κλαίνε και να φωνάζουν.
Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Οι δάσκαλοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα παιδιά και να τα οδηγήσουν στις αίθουσες του σχολείου.
Πολλοί ήταν και οι γονείς που δεν είχαν απομακρυνθεί και έσπευσαν αμέσως πίσω στο σχολείο. Έντρομοι οι περισσότεροι ζήτησαν να πάρουν τα παιδιά τους στο σπίτι.
Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ οι δάσκαλοι άρχισαν να επικοινωνούν και με γονείς για να τους ενημερώσουν.

Ευτυχώς κανείς από τους μικρούς μαθητές δεν είχε πάθει το παραμικρό.
Ανάμεσά τους βρισκόταν ωστόσο και ο γιος του θύματος. Ένας μαθητής της Τετάρτης Δημοτικού, ο οποίος σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

«Μας έχει στενοχωρήσει γιατί ήταν και το παιδάκι μπροστά και φοβόμαστε για τα παιδιά μας», είπε η μητέρα ενός κοριτσιού που είναι συμμαθήτρια με τον γιο του θύματος. «Η κόρη μου δεν θέλει να ξανάρθει σχολείο», είπε, σημειώνοντας πως το αγοράκι που είδε τον πατέρα του να δολοφονείται μπροστά στα μάτια του «δεν ξέρει την αλήθεια». Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο Βασίλης Γρίβας «ήταν πεσμένος στο κάθισμα του συνοδηγού, δυο μέτρα από την είσοδο του σχολείου».

Η πρώην σύζυγος του θύματος και μητέρα του μικρού μαθητή έσπευσε στο σημείο για να ενημερωθεί από τους αστυνομικούς.

«Όταν ήρθα είδα τις πόρτες κλειστές με το θύμα μέσα», είπε μια άλλη γυναίκα που βρέθηκε στο σημείο λίγο μετά το φονικό και πρόσθεσε πως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα εγκληματικότητας στην περιοχή αφού «τα βράδια ακούμε πυροβολισμούς, κυνηγητά, συνέχεια γίνονται πράγματα».

«Μου είπε κάποιος που τον είδε πως είχαν κάνει κουμπότρυπες το κεφάλι του», είπε από την πλευρά του ένας άλλος μάρτυρας, σημειώνοντας πως αρχικά, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί «νομίζαμε ότι πετάγανε φωτοβολίδες, δεν δώσαμε μεγάλη σημασία».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε