Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκβιασμοί με εντολές… μέσα από τις φυλακές

Εκβιασμοί με εντολές… μέσα από τις φυλακές

Σχεδόν καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες με κρατούμενο των φυλακών Μαλανδρίνου, ηγετικό στέλεχος της παλιάς εκβιαστικής ομάδας της Ελευσίνας, φέρονται να είχαν τα μέλη της μιας από τις δύο ομάδες μπράβων που εξαρθρώθηκαν από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέλη της σπείρας με τα οποία έρχεται σε επικοινωνία τον αποκαλούσαν «Κώστα» ή «Θείο» και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιεχόμενο των συνομιλιών τους ήταν κωδικοποιημένο. Σύμφωνα με τη δικογραφία το εν λόγω πρόσωπο – «μυστήριο» αποτελεί μέλος της συμμορίας των εκβιαστών, αν και σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική εκδοχή δεν έχει ταυτοποιηθεί. Πολύ σύντομα όμως ο ανακριτής θα τον καλέσει προκειμένου να δώσει «δείγμα» φωνής για την ταυτοποίησή του ή όχι με τον αποκαλούμενο «Θείο».

Αστυνομικοί που συμμετείχαν στην έρευνα αφήνουν «ορθάνοικτο» το ενδεχόμενο ο «Κώστας» ή «Θείος» να είναι το πρόσωπο που και στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε σοβαρές υποθέσεις ανθρωποκτονιών, εκβιασμών, εκρήξεων, και εκτίει ποινή κάθειρξης στην εν λόγω φυλακή. Ο «Θείος» και οι ομάδες του βρισκόταν σε διαρκή «πόλεμο» με τα ηγετικά στελέχη της ομάδας του Χαϊδαρίου για την επικυριαρχία στον κόσμο της νύχτας. Σε διάστημα σχεδόν δύο χρόνων, τουλάχιστον 10 άτομα είχαν δολοφονηθεί και από τις δύο ομάδες, με την μία να ανταποδίδει αιματηρά τα χτυπήματα της άλλης.

Δεσμούς εξάλλου με τον συγκεκριμένο κακοποιό φέρεται να διατηρούσε στο παρελθόν 32χρονος που συγκαταλέγεται στους 15 συλληφθέντες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Στον 32χρονο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στην ομάδα, ενώ το 2007 είχε συλληφθεί για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Πάντως, ερωτηθείς σχετικά, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της μιας από τις ομάδες εκβιαστών αρνήθηκε οποιαδήποτε επικοινωνία με κρατούμενο του Μαλανδρίνου.
Μεταξύ των υπολοίπων συλληφθέντων συγκαταλέγονται:
-36χρονος Φ.Κ που το 2007 είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμού του δημάρχου Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη.
-27χρονος X. K, ο οποίος το 2005 είχε συλληφθεί για ναρκωτικά και το 2009 είχε ταυτοποιηθεί για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία.
– 29χρονος Σ.Μ, ο οποίος , μεταξύ άλλων, το 2009 είχε γροθοκοπήσει μέχρι θανάτου τον ιδιοκτήτη του «Mike Irish Bar» στους Αμπελοκήπους.
– 32χρονος Δ.Χ, που το 2007 είχε κατηγορηθεί για την αρπαγή υπαλλήλου του κλαμπ «ENVY» στο Κεφαλάρι. Όλοι οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την προσεχή Δευτέρα. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιάσεις, ξέπλυμα χρημάτων κ.α.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε