Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκβίαζε εταιρεία για να του δώσει το πελατολόγιο της

Εκβίαζε εταιρεία για να του δώσει το πελατολόγιο της

Πρόκειται για έναν Έλληνα 25 ετών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας κατήγγειλε στην Ασφάλεια Αττικής.

Δικογραφία σε βάρος Έλληνα, ηλικίας 25 ετών, ο οποίος απειλούσε εταιρεία που εκδίδει ηλεκτρονικό περιοδικό τεχνολογίας, ότι εάν δεν τους έδινε τη βάση δεδομένων με το πελατολόγιό της, θα έκανε ηλεκτρονικές επιθέσεις, σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας κατήγγειλε στην Ασφάλεια Αττικής ότι είχε σταλεί στην ηλεκτρονική θυρίδα επικοινωνίας του διαδικτυακού περιοδικού της e – mail με εκβιαστικό περιεχόμενο.

Ο αποστολέας απαίτησε από την εταιρεία τη βάση δεδομένων – πελατολόγιό της, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προέβαινε σε επαναλαμβανόμενες ηλεκτρονικές επιθέσεις DDOS (Κατανεμημένης Άρνησης Παροχής Υπηρεσιών) στο περιοδικό.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα ταυτοποιήθηκε ως αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος ο 25χρονος ημεδαπός και σε έρευνα στο σπίτι του, στις Αχαρνές Αττικής, βρέθηκαν:
Τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
Μία (1) εξωτερική μονάδα αποθήκευσης ( USB stick )

Ο 25χρονος, λόγω παρέλευσης των όρων του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε