Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελευθερία Αγραφιώτου: “Θέλουμε μόνο να βρεθεί ο δολοφόνος” – Που κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας

Ελευθερία Αγραφιώτου: “Θέλουμε μόνο να βρεθεί ο δολοφόνος” – Που κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας

Οι λίγοι δικοί της άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Γ’ Νεκροταφείο για να συνοδεύσουν την Ελευθερία Αγραφιώτου στην τελευταία της κατοικία. Η 69χρονη γυναίκα, που δολοφονήθηκε άγρια, τάφηκε κοντά στην πολυαγαπημένη της μητέρα.

Η θλίψη, ο πόνος και ένα τεράστιο “γιατί” ήταν έκδηλα στα πρόσωπα όσων βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου (28.05.2016) στο Γ’ Νεκροταφείο της Αθήνας για να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία και την ταφή της Ελευθερίας Αγραφιώτου, της 69χρονης συνταξιούχου που δολοφονήθηκε άγρια από έναν μανιακό σε υπόγειο πάρκινγκ γνωστού σούπερ μάρκετ των βορείων προαστίων και ο θάνατός της έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Click4more: Ελευθερία Αγραφιώτου: Λίγος κόσμος στο τελευταίο αντίο

«Θέλουμε μόνο να βρεθεί ο δράστης» είπε μια φίλη της άτυχης γυναίκας. Αυτό ζητούν εκείνοι που την έζησαν, που τη γνώρισαν, που την αγάπησαν. Ζητούν απαντήσεις: ποιος είναι εκείνος που της έστησε καρτέρι στο σκοτεινό υπόγειο πάρκινγκ, την έσυρε στις σκάλες από τα πόδια, που ασέλγησε στο πληγωμένο της κορμί ενώ εκείνη αιμορραγούσε. Η άτυχη γυναίκα εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου και το άψυχο κορμί της βρέθηκε μόλις την περασμένη Τετάρτη (25.05.2016). Ετάφη, όπως γράφει το anikolouli.gr πολύ κοντά στη μητέρα της, τον άνθρωπο που φρόντιζε μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής της, τον άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 21 Μαΐου, ένα μήνα μετά την εξαφάνιση της 69χρονης.

Οι έρευνες

Για την ώρα, οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Μοιάζει σχεδόν “στοίχημα” για τους αστυνομικούς να βρουν ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το φρικτό φονικό. Ποιος επιτέθηκε στην 69χρονη, ποιος της πήρε τη ζωή.

Οι αστυνομικοί επιμένουν να ανακρίνουν για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου τον 30χρονο “δράκο του Αμαρουσίου” όπως έχει ονομαστεί, τον άνδρα που έχει παραδεχτεί πως επιτέθηκε σε τουλάχιστον οκτώ γυναίκες σε υπόγειες διαβάσεις των βορείων προαστίων με σκοπό να τις κακοποιήσει σεξουαλικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος, κατά την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση, έχει αρχίσει να εξαντλεί τα επιχειρήματά του όσον αφορά στο συγκεκριμένο έγκλημα και πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις.

Μέσα από την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος, οι αστυνομικοί έχουν κατανοήσει το σκηνικό φρίκης που έστησε ο δράστης της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο δολοφόνος της 69χρονης είχε στήσει καρτέρι αλλά το θύμα του, το επέλεξε τυχαία. Πως παρά το γεγονός πως με μανία της επιτέθηκε και τη σκότωσε, δεν είχε προσωπικά μαζί της. Περισσότερο φως στα όσα έγιναν στο υπόγειο του γνωστού σούπερ μάρκετ αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που έχει ζητήσει ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια. Τα αποτελέσματά τους περιμένουν αγωνιωδώς οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η άτυχη γυναίκα δεν βιάστηκε από τον δολοφόνο της αλλά έπεσε θύμα ασέλγειας και μάλιστα την ώρα που ψυχορραγούσε!

Τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν συνδέουν τον 30χρονο “δράκο” που κατηγορείται για επιθέσεις σε άλλες γυναίκες με το φόνο της 69χρονης συνταξιούχου. Τα αποτυπώματα και το DNA που έχουν βρεθεί στο υπόγειο πάρκινγκ δεν συνδέονται με τον κατηγορούμενο αλλά ο όγκος των ευρημάτων είναι τεράστιος και θα γίνουν και επαναληπτικές εργαστηριακές εξετάσεις. Γι’ αυτό η αστυνομία, ακόμα, δεν αποκλείει τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ανακαλύψει στο χώρο που διεπράχθη το φρικιαστικό έγκλημα, ένα αποτύπωμα παπουτσιού. Συγκεκριμένα το αποτύπωμα του παπουτσιού του δράστη, βρέθηκε κάτω από τα σωματικά υγρά τις σήψης του πτώματος τις άτυχης γυναίκας. Το αποτύπωμα του παπουτσιού ήταν επάνω σε αίματα και ανακαλύφθηκε αφού πρώτα με ειδικό τρόπο καθάρισαν τα σωματικά υγρά τις σήψης που το είχαν καλύψει.

Το αποτύπωμα και το DNA που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί παραμένει “ορφανό” και θεωρείται πως μπορεί να είναι το πρώτο ουσιαστικό στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Οι μαρτυρίες

Στο “μικροσκόπιο” της Ασφάλειας Αττικής έχει μπει η μαρτυρία υπαλλήλου γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων, στην περιοχή του Ν. Ηρακλείου όπου και διέμενε η Ελευθερία Αγραφιώτου και ήταν πελάτισσα του καταστήματος. Η συγκεκριμένη υπάλληλος φέρεται να είχε ακούσει κατά το πρόσφατο παρελθόν το θύμα, να μιλά στο κινητό της με άγνωστο πρόσωπο, λέγοντας σε έντονο ύφος και τόνο: “…να μου δώσεις τα χρήματα που μου χρωστάς. Ακούς τι σου λέω; Η υπομονή μου έχει εξαντληθεί”.

Μια ακόμη αποκαλυπτική μαρτυρία συγκλονίζει. Μάρτυρας αποκάλυψε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ με την Αγγελική Νικολούλη πως πριν η Ελευθερία Αγραφιώτου βρει τραγικό θάνατο, αρχές του Μάρτη άλλη γυναίκα πελάτισσα του σουπερμάρκετ, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ύποπτο άνδρα στο τρίτο γκαράζ. Ο άνδρας κινούνταν αθόρυβα μέσα στο σκοτεινό υπόγειο και πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά της από κάποια παρκαρισμένα αυτοκίνητα με σκοπό να τη βιάσει. Ήταν περίπου 60 χρόνων και καραφλός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε