Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ελεύθεροι οι Βρετανοί που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το περιστατικό συνέβη πριν από δυο χρόνια στα Μάλια της Κρήτης. Οι κατηγορούμενοι κατέβαλαν εγγύηση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους από 3.000 μέχρι 12.000 ευρώ, αφέθηκαν πέντε Βρετανοί που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό συμπατριώτη τους ποδοσφαιριστή, πριν από δύο χρόνια στα Μάλια.

Θύμα ο ποδοσφαιριστής της Όξφορντ Γιουνάιτεντ, Robert Hudges, που ξυλοκοπήθηκε άγρια τον Ιούνιο του 2008 στην Κρήτη. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις στη Βρετανία, για αυτό και την Τετάρτη έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, όπου απολογήθηκαν στην ανακρίτρια οι πέντε φερόμενοι ως δράστες, είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι τους, αλλά και συνεργεία βρετανικών ΜΜΕ.

Ο άτυχος νεαρός υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έπεσε σε κώμα. Υποβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι και νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου επί τρεις μήνες. Σώθηκε από θαύμα ωστόσο μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για την επίθεση κατηγορούνται έξι νεαροί Βρετανοί – στην συμπλοκή συμμετείχαν πολλοί περισσότεροι – εκ των οποίων οι πέντε οδηγήθηκαν την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθούν.

Οι πέντε νεαροί, ηλικίας 20 έως 22 ετών, από το Σάρεϊ και το Σάσεξ συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μεγάλη Βρετανία καθώς σε βάρος τους είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αφού δεν είχαν εμφανιστεί ως όφειλαν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Και οι πέντε αρνούνται ότι συμμετείχαν στην συμπλοκή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε