Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου – Σοβαρά “αγκάθια” στην υπόθεση [pics, vid]

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου – Σοβαρά “αγκάθια” στην υπόθεση [pics, vid]

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς έχουν παρουσιαστεί σοβαρά “αγκάθια”, που μπορούν να ματαιώσουν την έξοδο του από τις φυλακές Κορυδαλλού, τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες και χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν αυτό θα καταστεί δυνατό να συμβεί την ερχόμενη Τρίτη ή αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ανακύψει προβλήματα στην συγκέντρωση των 200.000 ευρώ (ιδιώτης που φέρεται να δάνειζε τον πρώην υπουργό το ξανασκέφτεται), αλλά και σχετικά με παλιές καταδίκες του για την υπόθεση του πόθεν έσχες, για την οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών, ενώ του ειχε επιβληθεί και πρόστιμο 210.000 ευρώ.

Το “πράσινο φως” για την έξοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού έχει δοθεί για την καταδίκη του σε κάθειρξη 20 ετών για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ωστόσο, το γεγονός ότι η αμετάκλητη ποινή του έχει επιβληθεί για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν εσχες δεν έχει τακτοποιηθεί, γεννά σοβαρά προβλήματα στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Πηγές από την υπεράσπισή του τονίζουν, ότι ακόμα και αν τακτοποιηθεί το θέμα με την ποινή του πόθεν έσχες και ο πρώην υπουργός αποφυλακιστεί τις προσεχείς ημέρες, το πιθανότερο η αποφυλάκισή του να αποβεί τελικώς βραχύβια.

Κι αυτό, γιατί αν το Πεντεμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση του για τα εξοπλιστικά σε δεύτερο βαθμό του επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως, ενδέχεται -με βάση και την ποινή για το πόθεν έσχες- να μην συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για προσωρινή απόλυση και να επανέλθει στη φυλακή.

“Συνεχίζουμε. Αυτό είναι το μόνο που έχω να σας πω…”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Γιάννης Παγορόπουλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε