Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ένα κινητό και οι κακές παρέες πρόδωσαν τους ληστές του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση – Σκόπευαν να δέσουν το ζευγάρι και να τους απειλήσουν

Ένα κινητό και οι κακές παρέες πρόδωσαν τους ληστές του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση – Σκόπευαν να δέσουν το ζευγάρι και να τους απειλήσουν

– Οι δράστες της αιματηρής ληστείας είχαν “εκ των έσω” ενημέρωση για το ποσό που κουβαλούσε ο γνωστός κομμωτής
– Τους πρόδωσε το κινητό του Ειδικού Φρουρού και η κλήση του Ιρακινού
– Πρόθεση των δραστών να δέσουν το ζευγάρι και να το μεταφέρουν στο διαμέρισμα
– Δεν είχε… καλό όνομα στη ΓΑΔΑ ο Ειδικός Φρουρός

Το κινητό του Ειδικού Φρουρού και οι… κακές παρέες που έκανε, οδήγησαν τελικά τους έμπειρους Αστυνομικούς του Τμήματος ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, στην εξιχνίαση της αιματηρής ληστείας του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση.

Όπως αποδείχθηκε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Ληστειών, ο Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, ένας γνωστός κακοποιός ληστής χρηματαποστολών, κι ένας Ιρακινός, είναι οι άνθρωποι που το βράδυ τις 30ης Φεβρουαρίου 2016, έστησαν καρτέρι και τραυμάτισαν σοβαρά στην κοιλιακή χώρα το γνωστό κομμωτή, στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού του στην περιοχή του Λυκαβηττού.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας που συνέλαβε τους τρεις δράστες, οι κατηγορούμενοι μάλλον είχαν “από μέσα” πληροφόρηση για το ποσό που μετέφερε εκείνο το Σαββατιάτικο βράδυ ο Πάνος Καλλίτσης, οποίος έφυγε μαζί με την σύζυγο του από το κομμωτήριο τους στο Ψυχικό, με κατεύθυνση το σπίτι τους στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Την παρακολούθηση του ζευγαριού είχε αναλάβει ο Ιρακινός, ο οποίος έκανε και το μοιραίο λάθος. Ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο των Ειδικό Φρουρό, δίνοντας του “σήμα” πως σε λίγο φθάνει ο “στόχος”.

Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ μαζί με το 46χρονο κακοποιό, οποίος εκείνο το διάστημα είχε λάβει 9ήμερη άδεια από τις φυλακές Αγιάς όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για ληστείες και δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών, είχαν στήσει καρτέρι, έξω από την πόρτα του ισογείου γκαράζ, στην πολυκατοικία που διαμένει ο γνωστός κομμωτής.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ληστειών, προέκυψε πως πρόθεση των δραστών ήταν να δέσουν το ζευγάρι και να το ανεβάσουν στο διαμέρισμα του, με πρόθεση να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένο χρηματοκιβώτιο και κατά συνέπεια τα χρήματα.

Παράλληλα φαίνεται πως οι κατηγορούμενοι είχαν κάποιας μορφής πληροφόρηση για τα χρήματα που μετέφερε στο αυτοκίνητο του ο Πάνος Καλλίτσης.

Η εξιχνίαση

Από την πρώτη στιγμή της αιματηρής ληστείας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ζήτησαν άρση τηλεφωνικού απορρήτου και εντόπισαν τελικά στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας του Κολωνακίου, την επίμαχη κλήση προς το κινητό του Ειδικού Φρουρού, ο οποίος πριν καταλήξει στην ομάδα ΔΙΑΣ, είχε περάσει από διάφορα Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας.

Η υπόθεση άρχισε να “δένει” και λόγω του ότι στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ “ψιθυρίζονταν” κατά καιρούς πως ο συγκεκριμένος Ειδικός Φρουρός δεν είχε και τις καλύτερες ιδέες, αλλά και έπειτα από προσεκτική παρακολούθηση του συγκεκριμένου προσώπου από τους Αστυνομικούς του Ληστειών.

Παράλληλα εντόπισαν συνομιλίες του Ειδικού Φρουρού με τον κρατούμενο κακοποιό στης φυλακές Αγιάς Κρήτης και αμέσως κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι όταν ο 46χρονος ποινικός έλαβε νέα άδεια από τις φυλακές οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, επίσης με την χρήση του “υπέρκοριού” άκουσαν πως στο αεροδρόμιο θα τον περίμενε ο “κολλητός” του.

Έτσι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πήραν θέση στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” και μόλις οι δυο φίλοι συναντήθηκαν, μετά την αποβίβαση του 46χρονου ποινικού, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην Ασφάλεια, όπου αργά το βράδυ της Πέμπτης κλήθηκε και ο Πάνος Καλλίτσης, ο οποίος στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων αναγνώρισε τους ανθρώπους που εκείνο το βράδυ του Ιανουαρίου παρ’ ολίγον να του αφαιρέσουν την ζωή.

Όσον αφορά στον Ιρακινό που συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία, συνελήφθη στο κατάστημα που διατηρεί στο κέντρο τις Αθήνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε