Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένας Αρμενιστής και δυο τσοπάνηδες σήμαναν συναγερμό σε αντιτρομοκρατική και Πολεμικό Ναυτικό!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η ιστορία κινείται στα όρια του… απίθανου. Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα το Γενικό Επιτελείο του Ναυτικού ενημερώθηκε ότι λείπουν εκρηκτικά από δύο ναρκαλιευτικά σκάφη.

Όπως ήταν φυσικό αμέσως σήμανε συναγερμός και καθώς επρόκειτο για ΤΝΤ ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική που ανέλαβε δράση άμεσα.

Τα δύο αντιτορπιλικά το “Αυρα” και το “Αηδών” έγινα κυριολεκτικά φύλλο και φτερό. Οι άνδρες του Ναυτικού και της Αντιτρομοκρατικής αναζητούσαν στοιχεία όχι μόνο για τους κλέφτες αλλά και για τους πιθανούς αποδέκτες της σημαντικής ποσότητας εκρηκτικής ύλης, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως τον “Επαναστατικό Αγώνα”, για την πυροδότηση μεγαλύτερων ποσοτήτων ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο). Οι δράστες είχαν αρπάξει 16 μασούρια, μισής λίβρας το καθένα, του συγκεκριμένου εκρηκτικού, περίπου 4 κιλά δηλαδή, και σχεδόν 20 πυροκροτητές.

Διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει δύο κλοπές, η πρώτη κλοπή είχε γίνει στις 20 Μαρτίου και η δεύτερη στις 5 προς 6 Απριλίου.

Κάλεσαν για κατάθεση όλους όσοι ήταν βάρδιες τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και τις ύποπτες ώρες.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο μόνιμος υπαξιωματικός, με βαθμό Αρμενιστή, που υπηρετεί σε άλλο πλοίο, που ήταν αγκυροβολημένο ανάμεσα στα δύο πλοία, στα οποία είχε σημειωθεί η κλοπή των εκρηκτικών από ασφαλισμένες αποθήκες των καταστρωμάτων τους.

Η ποσότητα του ΤΝΤ χρησιμοποιείται για καταστροφή διαβαθμισμένου υλικού ή ακόμη και ολόκληρου του πλοίου αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη.

Ο υπαξιωματικός φαίνεται να παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης της κλοπής, χωρίς όμως να έχει δώσει σαφείς επεξηγήσεις για την αιτία της αλλά και τι θα έκανε την ποσότητα του εκρηκτικού.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ταξίδευσαν έως τον Αγ. Ανδρέα Αγρινίου, όπου συνέλαβαν και τους δύο κτηνοτρόφους, ενώ εντόπισαν 13 μασούρια του εκρηκτικού και τους πυροκροτητές, τα υπόλοιπα τρία μασούρια τα είχε πετάξει ο Αρμενιστής, φοβούμενος ότι θα γίνει αντιληπτός.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε