Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ενοχή χωρίς ελαφρυντικό στον 26χρονο για τη δολοφονία Ρουσάκη πρότεινε η Εισαγγελέας

ΦΩΤΟ από το CretaLive
ΦΩΤΟ από το CretaLive

Ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον 26χρονο στην υπόθεση της δολοφονίας Ρουσάκη, πρότεινε η Εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση των απολογιών. Μαλιστα, όπως είπε, δεν προκύπτει από πουθενά άμυνα από μέρους του ή ότι νόμιζε πως βρίσκεται σε άμυνα…

Δηλαδή, όπως διαβάζουμε στο CretaLive, οι κατηγορίες παραμένουν ως έχουν.
Η Εισαγγελέας εξέφρασε τη λύπη της που και αυτή τη στιγμή της απολογίας όπως είπε, ο 26χρονος δεν συναισθάνθηκε τις συνθήκες και δεν έδωσε τη δυνατότητα στο δικαστήριο να του αναγνωρίσει, ίσως, κάποια ελαφρυντικά… Ο 26χρονος πάντως εμφανίστηκε συντετριμμένος…

Αναφορικά με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό του, η Εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία καθώς όπως είπε δεν προεκυψε ούτε καν απλή συνέργεια.
Δηλαδή, ο 23χρονος είδε το μαχαίρι του 26χρονου, δε συμμετείχε σε εγκλωβισμό του θύματος αλλά δεν ενθάρρυνε κιόλας. Προέκυψε, όμως, όπως είπε, πρωτοβουλία από τον βασικό κατηγορούμενο προς αυτή την κατεύθυνση….

Η ίδια πρότεινε απαλλαγή και για τους 7 εκ των 19 κατηγορουμενων
ενώ και για τους υπόλοιπους πρότεινε να μην κριθούν ένοχοι για την κακουργηματική πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αλλά για πλημμεληματικές πράξεις.

Η εισαγγελέας στην αξιομνημόνευτη αγόρευση της, είπε ότι κινείται αυστηρά στους κανόνες της ποινικής δικονομίας. “Πιθανολογούμε τι μπορεί να συνέβη, αλλά θα στηριχθούμε στα αποδεικτικά στοιχεία”, τόνισε.
Κι εξήγησε: “Η πρότασή μου είναι απαλλακτική. Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι έχουν συνείδηση της πράξης τους η οποία με λυπεί και με προβληματίζει”

Οι απολογίες των κατηγορούμενων ολοκληρώθηκαν και το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, προκειμένου η δίκη να συνεχιστεί με την πρόταση της Εισαγγελέως για καθέναν από τους 21 κατηγορούμενους,
ενώ μαραθώνια αναμένεται να είναι και η διαδικασία των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.
Ίσως να έχουμε και απόψε την απόφαση, πράγμα που χαρακτηρίζεται πάντως ιδιαίτερα δύσκολο…

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο βασικός κατηγορούμενος

Μία θολή εικόνα για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Ρουσάκης, μετέφερε ο 26χρονος βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία, κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής απολογίας του.
Εν μέσω αναφιλητών, και σαφώς συγκλονισμένος για όσα συνέβησαν, ο 24χρονος ανέφερε πως βρισκόταν και σύγχυση και πως γινόταν ένα χάος. “Δεν μπορώ να σας εξηγήσω τί γινόταν εκείνο το βράδυ. Εκεί δε γνώριζες ποιος σε βαράει και ποιον χτυπάς” – είπε, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος, λέγοντας “Ήταν λάθος μου, το ξέρω. Αισθάνθηκα κίνδυνο εκείνη τη στιγμή που τους είδα να έρχονται κατά πάνω μου”. “Δε γνώριζα το Ρουσάκη. Λυπάμαι πάρα πολύ για το θάνατο του άτυχου παιδιού” – πρόσθεσε.

Ο 26χρονος Ηρακλειώτης που βρίσκεται προφυλακισμένος, σήμερα, παραδέχεται το μεγάλο λάθος της συμπλοκής… “Ήταν λάθος όλων μας. Εγώ κατανοώ το δικό μου, γι’αυτό και είμαι εδώ και σας μιλάω.Δεν ανέφερα ποτέ τη φράση “τα μαχαίρια μπροστά”!” – είπε, εξηγώντας ότι δεν προέτρεψε κανένα να χτυπήσει, ενώ απέδωσε το μοιραίο χτύπημα στο Ρουσάκη, στον αιφνιασμό… “Από το στρίμωγμα αιφνιδιάστηκα. Εκείνη τη στιγμή με το μαχαίρι δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν μία ή δύο οι μαχαιριές. Ένιωθα ότι κινδύνευα άσχημα. Δεν ήθελα ποτέ μου να χτυπήσω κάποιον, να προκαλέσω κακό” – είπε, ενώ στο γιατί πέταξε μετά το μαχαίρι, απέδωσε την ενέργειά του στο φόβο.

Η απολογία του 26χρονου ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00. Μάλιστα, από χθες, ο νεαρός φυλάσσεται από αστυνομικούς, μπροστά στο ενδεχόμενο επίθεσης εκ μέρους συγγενών του θύματος. Η μητέρα του 19χρονου Γ.Ρουσάκη, χθες ξέσπασε και απευθυνόμενη στο βασικό κατηγορούμενο φώναξε “το αίμα του Γιάννη να σε πνίξει, φονιά”!

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Δάκρυα για τη δολοφονία Ρουσάκη – ”Δεν ήθελα να τον σκοτώσω”!

Διακόπηκε η δίκη Ρουσάκη – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Βαριές εκφράσεις μεταξύ των δικηγόρων

Ηράκλειο: ”Στο σκαμνί” για τη δολοφονία του Ρουσάκη – ”Φρούριο” τα δικαστήρια!

Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Γ.Ρουσάκη!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε