Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εντάλματα για άλλους τέσσερις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μια 38χρονη γυναίκα που άφησε το αποτύπωμά της στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα και ένας 32χρονος δημόσιος υπάλληλος

είναι τα πρόσωπα που αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο της αστυνομίας της επόμενες ώρες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι κατηγορίες εναντίον τους είναι “δεμένες”. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα επόμενα δύο εντάλματα ίσως έχουν άρωμα γυναίκας καθώς γένους θηλυκού είναι μάλλον το τρίτο άτομο που έχει μπει στο στόχαστρο, ενώ ένας ακόμη άνδρας 32 ετών που διαθέτει φάκελο στην ασφάλεια θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα συμπληρώσει τη… δεκάδα των συλλήψεων.


Τα … κοινοχρηστα και τα νοίκια θα οδηγήσουν στη γιάφκα

Η γιάφκα όπου βρίσκεται ο βαρύς οπλισμός του Επαναστατικού Αγώνα αναζητείται ακόμη από την Αστυνομία, που εκτιμά ότι θα φτάσει στο κρησφύγετο της οργάνωσης από τα νοίκια που δεν πλήρωσαν τα μέλη της! 

«Δεν έχουν πληρώσει ενοίκια και κοινόχρηστα ενός μήνα»,
αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, σχετικά με δύο τουλάχιστον διαμερίσματα, που έχουν νοικιάσει μία γυναίκα και ένας άνδρας αντίστοιχα, στα οποία όπως εκτιμάται υπάρχει μέρος του οπλισμού «ταυτότητα» του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι παραπάνω «καθυστερήσεις» μισθωμάτων έχουν προκύψει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση με ασύλληπτους συνεργούς τους, χωρίς όμως να έχουν προκύψει οι «ποθητές» διευθύνσεις. 

Τα δύο σπίτια, σύμφωνα με τους ίδιους αστυνομικούς ισχυρισμούς, βρίσκονται μεταξύ Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Ιωνίας και εκεί εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε μέρος του οπλισμού μετά τη συμπλοκή της Δάφνης και τον θάνατο του 35χρονου Λάμπρου Φούντα.

Το πρώτο σπίτι το έχει νοικιάσει γυναίκα, γνώριμη σε αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία είχε κληθεί να καταθέσει μετά τον θάνατο του Φούντα, αλλά τώρα δεν έχει εντοπιστεί. Το δεύτερο σπίτι έχει ενοικιαστεί από άγνωστο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο οποίος επίσης ένα μήνα φαίνεται να έχει να πάει στο συγκεκριμένο σπίτι. 

Γι’ αυτό το λόγο ομάδες αστυνομικών με τις φωτογραφίες της γυναίκας ανά χείρας κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας αναζητώντας διαμέρισμα με απλήρωτο νοίκι και κοινόχρηστα, το οποίο έχει νοικιάσει η συγκεκριμένη γυναίκα.

Η αναζήτηση έχει έντονο χαρακτήρα, προκειμένου να αξιοποιηθούν άμεσα τα όποια αξιοποιήσιμα στοιχεία εντοπιστούν στο εσωτερικό των σπιτιών, όπως και να αποκλειστεί η όποια πιθανότητα επιχείρησης απομάκρυνσης οπλισμού από ασύλληπτα μέλη. 

Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων σπιτιών, όταν διαπιστώσουν ότι οι ενοικιαστές δεν μένουν σε αυτά και δεν πληρώνουν και τα νοίκια, το πιθανότερο είναι να καλέσουν δικαστικό κλητήρα και κλειδαρά! Στην περίπτωση που εντοπίσουν όπλα σε αυτά, επίσης πιθανόν είναι να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στις συνδιαλέξεις περιέχεται και συνομιλία για τα ενοίκια που χρωστάνε στην ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια της γιάφκας, όπου κατά την Αστυνομία κρύβονται τα όπλα του «Επαναστατικού Αγώνα». Σε μια από τις συνομιλίες ένας από τους εμπλεκομένους ακούγεται να λέει για «δύο μηνιάτικα» που χρωστούν «στη γιαγιά με το σπίτι και πρέπει σύντομα να της τα δώσουμε». Όπως προκύπτει από τον ίδιο διάλογο, αυτός που έχει ενοικιάσει τη γιάφκα έχει χρησιμοποιήσει ψεύτικο όνομα.

Οι συνομιλίες των τρομοκρατών μετά την έκρηξη στα Πατήσια

Διαβάστε τις συνομιλίες με όλες τις λεπτομέρειες μετά από την έκρηξη που κόστισε τη ζωή στον 15χρονο Αφγανό και από την οποία κινδυνεύει να χάσει το φως της η 11χρονη αδελφή του. 

Α:Ναι

β: Δεν σε ξύπνησα;

Α: Όχι είχα πέσει δεν τρέχει τίποτα

Β: Βλέπατε ε;

Α: Ναι,έχουμε δει

Β: Γα,,,, τα

Α: Εχεις κανα νεότερο;

Β: Που έχεις μείνει,ξ έρω γω;

Α: Δεν έχουν ταυτότητα του ,ξέρω γω;Το παιδί πέθανε;

Β: Το παιδί αυτηνής, οικογένεια ήτανε, μαζέψανε από κάδο ή πεζοδρόμιο

Α:Τί ρε φίλε,σοβαρά;

Β: Γα,,,, τα φίλε αν είναι αυτό που λένε…

Α: Και το παιδί πέθανε στο νοσοκομείο…

Β: Το παιδί που πέθανε είναι γιος αυτηνής. Και το κοριτσάκι είναι σοβαρά στο νοσοκομείο… Την βρήκε το κοριτσάκι και την έδωσε στον αδελφό της.

Α: Τώρα τίνα σου πω; Θα τα πούμε από κοντά…

Β: Εχουμε κανά ραντεβού γενικά αύριο;

Α: Εμείς έχουμε το πρωί…ή το μεσημέρι εκεί πέρα,έχουμε κάποιες αλλαγές ας πούμε, αν μπορούσες κανα μήνυμα από τη δουλεια κάποια στιγμή να σε βλεπα.

Β:Θα με πάρεις κανα τηλέφωνο να πεταχθω;

Α: Θα σε πάρω τηλέφωνο. 

Ημερομηνία 31.03.2010 

Εναρξη 13.47.30 λήξη 13.50.42.Από καρτοδεκτης του ΟΤΕ σε κινητό Μαζιώτη

Α: Ναι

Β: Ελα ρε

Α: Ελα ρε φιλε,τι έγινε;

Β:Τι έγινε,καλά;

Α: Καλά ρε φιλε.

Β: Τι νέα;

Α: Ε,στάσιμα τα πράγματα γενικά (απογοητευμένος)

Β: Ασχημα;

Α: Στάσιμα λέω τα πράγματα, γενικά δεν πολύ προχωράει.

Β: Στάσιμα,στάσιμα.

Α: Στάσιμα,ναι

Β: Ο,ρε πο… .

Α: Δηλαδή απ’αυτά που βλέπω

Β: Αναποδιές ή

Α: Οχι ρε παιδί μου,δεν κάθεται αυτό που θέλουμε, πως να στο εξηγήσω; Ασε με.

Β: Αυτά που μου είπε η φίλη μας.

Α: Δεν ξέρω τι ακριβώς σου είπε ρε παιδί μου

Β: Τέλος πάντων.

Α: Τι να σου πω

Β: Καλά

«Τριαδικές» επικοινωνίες με τηλεκάρτες και καρτοκινητά

Όπως προκύπτει, αρκετοί από τους κατηγορούμενους συνομιλούσαν μεταξύ τους, τρεις ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τις τηλεφωνικές υπηρεσίες και σχεδόν πάντα από τηλεκάρτες του ΟΤΕ προς καρτοκινητά που μόνο δέχονταν κλήσεις και δεν τα χρησιμοποιούσαν για να πάρουν τηλέφωνο ή για την αποστολή μηνυμάτων SMS.

Η τελευταία επικοινωνία του Λάμπρου Φούντα έγινε το βράδυ της 9ης Μαρτίου, μια ημέρα πριν πέσει νεκρός στη Δάφνη, με 31χρονο κατηγορούμενο. Ο Φούντας χρησιμοποίησε καρτοτηλέφωνο στη Λ. Αλεξάνδρας 122 προς καρτοτηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 31χρονος, ο οποίος φαίνεται να ήταν ο δεύτερος δράστης που διέφυγε από την Δάφνη πυροβολώντας μία φορά εναντίον των αστυνομικών.

Από τα ευρήματα στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα προκύπτουν τηλεφωνικές επαφές του με τον Νίκο Μαζιώτη, Κώστα Γουρνά και Σαράντο Νικητόπουλου, ενώ στο βιβλίο με τίτλο «Τζιχάντ-Ιερός Πόλεμος», έχουν βρεθεί αποτυπώματα του Χριστόφορου Κορτέση και του Σαράντου Νικητόπουλου. Υπάρχουν αποτυπώματα ακόμη τεσσάρων ατόμων, δύο γυναικών και δύο ανδρών, με τα αποτυπώματα δύο εξ αυτών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, να είναι σε κινητά αντικείμενα.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκαν και οι περίπου 35 κλήσεις που είχε δεχτεί ο Λάμπρος Φούντας, αλλά και ένας συνεργός του που έχει συλληφθεί, από καρτοτηλέφωνα λίγες μέρες και ώρες πριν τη συμπλοκή στη Δάφνη. Οι κλήσεις έχουν γίνει από διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και από τα Καλύβια.

Με τη μέθοδο αυτή και με τη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος Ι2, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία χαρτογράφησε την τρομοκρατική οργάνωση και διαπίστωσε τις σχέσεις των έξι συλληφθέντων. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε κλήσεις που έγιναν από 13 καρτοτηλέφωνα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ένα από τα επίμαχα καρτοτηλέφωνα βρισκόταν στην περιοχή των Καλυβίων και οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι το χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης. Επιπλέον στοιχεία συγκεντρώθηκαν από τηλέφωνα που είχε κάνει από δικές του τηλεκάρτες σε κινητά τηλέφωνα ο Λάμπρος Φούντας. Ένα από αυτά τα κινητά που καλούσε από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας έκλεισαν αμέσως μετά τον θάνατο του 35χρονου.

Νέα εντάλματα ενόψει

Ένας 32χρονος δημόσιος υπάλληλος του Εθνικού Τυπογραφείου, ο οποίος διαμένει στην οδό Τριφυλίας στους Αμπελοκήπους είναι το έβδομο άτομο στο οποίο αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Με βάση τις υποκλαπείσες συνομιλίες, το διαμέρισμα του 32χρονου, το οποίο έχει ήδη ερευνήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, θα χρησιμοποιούνταν πιθανόν σαν ορμητήριο των ενόπλων που σχεδίαζαν την αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Πανόρμου και Βαθέως.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είναι εκείνος που βοήθησε στην λεπτομερειακή σχεδίαση του σκαριφήματος του χώρου της επικείμενης επίθεσης εναντίον της στατικής αστυνομικής δύναμης στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 24ωρα.

Ένταλμα σύλληψης αναμένεται να εκδοθεί για μια 38χρονη γυναίκα που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και αποτυπώματα της οποίας βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Λάμπρου Φούντα. Όπως έχει διαπιστωθεί, η γυναίκα αυτή πραγματοποιούσε συναντήσεις με άλλους υπόπτους σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Στο στόχαστρο βρίσκεται επίσης ένας ακόμη 32χρονος που είχε συλληφθεί πρόσφατα σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, η έρευνα έχει εστιαστεί και σε άλλα τρία-τέσσερα άτομα που φαίνεται ότι είχαν σχετικά σημαντικό ρόλο στη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα». Την ίδια ώρα αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Νίκου Μαζιώτη, ενώ αναμένονται αποτελέσματα DNA της σύγκρισης του γενετικού κώδικα των κατηγορουμένων με αντίστοιχους που έχουν βρεθεί μετά από επιθέσεις της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Με εντολή Παυλόπουλου σταμάτησαν την παρακολούθηση Μαζιώτη;

 Αποκάλυψη Newsit: Τα μυστικά που κρύβουν οι κάλυκες του Υμηττού

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε