Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Έπιασαν και τρίτο δραπέτη – Νέα συμπλοκή με τραυματίες στις φυλακές Τρικάλων

Έπιασαν και τρίτο δραπέτη – Νέα συμπλοκή με τραυματίες στις φυλακές Τρικάλων

Στη “φάκα” και τρίτος δραπέτης που εντοπίστηκε στην περιοχή της Λάρισας. Σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας με σκοπό να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι από τους έντεκα κρατούμενους που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων εν μέσω πυροβολισμών, το βράδυ της Παρασκευής.

Οι έρευνες της αστυνομίας από ξηράς και αέρος, δεν περιορίζονται μόνο στο νομό Τρικάλων αλλά έχουν επεκταθεί και στους γειτονικούς νομούς.

Σε πολλά σημεία υπάρχουν αστυνομικά μπλόκα ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και ελικόπτερα. Η αναζήτηση για τον εντοπισμό των εννέα κρατουμένων συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση και θερμικών καμερών.

Το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας άκομη δραπέτης, κοντά στον Πηνειό, στη Λάρισα ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων σε τρεις ενώ ακόμη διαφεύγουν οκτώ.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους σε ύποπτα αυτοκίνητα, εξακρίβωση στοιχείων και προσαγωγές ατόμων.

Νέα ένταση με τραυματίες

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το trikalaola, νέα ένταση επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου στις φυλακές Τρικάλων, που κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή, αυτή τη φορά ανάμεσα σε κρατούμενους.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, πριν επιστρέψουν στα κελιά τους.


Έρευνες, ερωτηματικά και ανησυχία

Τα ΕΚΑΜ “χτενίζουν” τα γειτονικά γειτονικά χωριά, ψάχνουν σε αποθήκες και οικήματα όπου οι δράστες θα μπορούσαν να έχουν βρει καταφύγιο.

Το Σάββατο το μεσημέρι κατάφεραν να εντοπίσουν δύο από τους δραπέτες σε ξωκλήσι που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις φυλακές. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Οι χειροβομβίδες που πέταξαν οι δράστες στη “μάχη” της Παρασκευής και δεν εξερράγησαν, εξουδετερώθηκαν χθες από ειδικούς πυροτεχνουργούς με ελεγχόμενη έκρηξη. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Οι πυροτεχνουργοί ψάχνουν στα χωράφια βόρεια των φυλακών μήπως υπάρχουν και άλλες χειροβομβίδες.

Αν και από επίσημες πηγές έχει διαψευστεί το γεγονός πώς οι δραπέτες οπλοφορούσαν, πληροφορίες αναφέρουν πως μαρτυρίες σωφρονιστικών υπάλληλων υποστηρίζουν το αντίθετο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ανάστατοι αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν ανάμεσα τους, αδίστακτοι, όπλισμένοι ποινικοί κρατούμενοι.

Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές προκαλεί και το γεγονός, πως μόλις ένα μήνα μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, στις έρευνες που ακολούθησαν την προχθεσινή απόδραση, εντοπίστηκαν στο κελί του σκληρού κακοποιού εργαλεία κοπής μετάλλων αλλά και αυτοσχέδια μαχαίρια… (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Διαβάστε επίσης:

Νέα απόδραση σχεδίαζε ο Βλαστός; “Οπλοστάσιο” βρέθηκε στο κελί του – Συνέλαβαν 2 από τους 11 δραπέτες

Συνελήφθησαν δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων – Επί τόπου ο Ρουπακιώτης

Η απόδραση των 11 – Το χρονικό του θρίλερ στις φυλακές Τρικάλων

“Πόλεμος” στις φυλακές Τρικάλων – Τουλάχιστον 11 κρατούμενοι απέδρασαν – ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα στις φυλακές Τρικάλων τα ΕΚΑΜ μετά την απόπειρα ομαδικής απόδρασης – ΒΙΝΤΕΟ

Ανατριχιαστικό βίντεο από τον “πόλεμο” στις φυλακές Τρικάλων – “Γάζωσαν” τους φρουρούς – Πληροφορίες για 5 αποδράσεις

Βλαστός: Δικαίωμά μου η απόδραση – Δεν θα πείραζα αθώους

Στις φυλακές Τρικάλων για το Βλαστό η ανακρίτρια

Προφυλακίστηκαν οι συνεργοί του Π. Βλαστού

Συνεργοί Βλαστού: Δεν ξέραμε ποιον θα βοηθούσαμε να αποδράσει – ΦΩΤΟ

ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τις δύο γυναίκες που “ανεβαίνουν” στο ελικόπτερο

Εικόνες ΜΕΣΑ από το ελικόπτερο της απόπειρας απόδρασης – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ με τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες!

Spa, σκι και… χλιδάτη ζωή για τους συνεργούς του Βλαστού

Νέο βίντεο ντοκουμέντο για την απόπειρα απόδρασης Βλαστού

Αλήθειες και ψέμματα για την αποτυχημένη απόδραση του Βλαστού – Οι πληροφορίες μαϊμού με τις οποίες προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις αρχές

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε