Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έπιασαν τους δράστες της μεγάλης ληστείας του Δικηγορικού Συλλόγου

Έπιασαν τους δράστες της μεγάλης ληστείας του Δικηγορικού Συλλόγου

Κράτησαν όμηρο έναν από τους υπαλλήλους, τον σημάδεψαν με όπλο και κατάφεραν να φύγουν με 5 σάκους που περιείχαν 404.500 ευρώ.

Δράστες είναι δύο Αλβανοί, 33 και 34 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχτές στο Κουκάκι και στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ενώ ένας ακόμα συνεργός τους αναζητείται.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στο NewsIt το μέλος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός, οι ληστές είχαν εσωτερική πληροφόρηση αφού ήξεραν που να κάνουν καρτέρι αλλά και την ώρα άφιξης της χρηματαποστολής.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν δημιουργήσει συμμορία εδώ και επτά μήνες με πλούσια δράση σε ληστείες και κλοπές και γι’αυτό το λόγο άλλωστε είχαν εφοδιαστεί με όπλα, περούκες κράνη, μοτοσικλέτες και άλλα οχήματα.

Το χρονικό της ληστείας στο ΔΣΑ

Στις 19 Απριλίου οι δύο Αλβανοί εισέβαλαν στον χώρο των ταμείων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο κτιρίου στην οδό Ακαδημίας και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων υπάλληλο χρηματαποστολής και τις υπαλλήλους των ταμείων, αφαίρεσαν πέντε σάκους με χρήματα.

Για την διαφυγή τους είχαν παρκάρει κλεμμένη μοτοσικλέτα κοντά στο κτίριο, αλλά επειδή δεν έπαιρνε μπρος την εγκατέλειψαν στο σημείο και διέφυγαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους.

Κατηγορούμενοι κια για άλλες υποθέσεις

Επίσης οι ίδιοι, στις 7 Σεπτεμβρίου 2011, στην περιοχή του Παγκρατίου διέρρηξαν ιατρείο, από το οποίο αφαίρεσαν ιατρικά μηχανήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 110.000 ευρώ.

Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για απόπειρα εκβίασης, παράνομη κατακράτηση, διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπού, χρήση πλαστού πιστοποιητικού, μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και παραβάσεις του ΚΟΚ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: ”Με σημάδεψαν με όπλο” – Συγκλονιστικές στιγμές κατά τη ληστεία με ομηρία και τραυματισμό

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε