Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επικίνδυνη σπείρα έκοβε το ρεύμα και επιτίθονταν σε ηλικιωμένους – Δείτε ΦΩΤΟ

Επικίνδυνη σπείρα έκοβε το ρεύμα και επιτίθονταν σε ηλικιωμένους – Δείτε ΦΩΤΟ

Δείτε τη μέθοδο που χρησιμοποιούσαν οι αδίστακτοι ληστές για να αναγκάσουν τους ηλικιωμένους να βγουν από το σπίτι και στη συνέχεια να τους αιφνιδιάσουν! Δρούσαν στα βόρεια προάστια. Δείτε τις φωτογραφίες τους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση εξαρθρώθηκε επικίνδυνη σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σπίτια ή κατστήματα ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, το Σάββατοστις το μεσημέρι συνελήφθηασαν στα Άνω Λιόσια, δύο άνδρες ρομά ηλικίας 20 και 25 ετών ενώ αναζητούνται άλλα δύο ακόμα άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχει ταυτοποιηθεί.

Η τετραμελής σπείρα δρούσε τουλάχιστον κατά το τελευταίο 3μηνο και “χτυπούσε” κυρίως ηλικιωμένα άτομα, στην περιοχή των Βορείων Προαστίων εφαρμόζοντας μία απίστευτη μεθοδολογία που καταγράφεται για πρώτη φορά! Συγκεκριμένα, αφού επέλεγαν οικίες στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, διέκοπταν τις βράδυνες ώρες την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, αφαιρώντας τις ασφάλειες από τους εξωτερικούς μετρητές της Δ.Ε.Η. Στη συνέχεια, επιτίθεντο αιφνιδιαστικά στους ενοίκους, οι οποίοι εξέρχονταν από την οικία τους για να ελέγξουν τη «βλάβη» και ασκώντας σωματική βία, εισέρχονταν στους εσωτερικούς χώρους όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε βάρος των μελών της σπείρας ασκήθηκε ποινική δίωξη, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών από κοινού και της πλαστογραφίας, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή για κύρια Ανάκριση.

Η εξάρθρωση της σπείρας και η σύλληψη των δύο μελών ήταν αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ., με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διερεύνηση εμπλοκής τους σε ανάλογα περιστατικά, διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις :

– Το βράδυ της 28.01.2013 αφού προκάλεσαν διακοπή ρεύματος από τον εξωτερικό μετρητή της ΔΕΗ, εισέβαλαν σε μονοκατοικία ενός 89χρονου στο Μαρούσι, χτύπησαντον ίδιο, την 82χρονη σύζυγό του και έναν γείτονά τους, ηλεκτρολόγο στο επάγγελμα, ο οποίος μετέβη για τη διάγνωση της βλάβης, ερεύνησαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν το ποσό των 150 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα. Σε αυτή την επίθεσή τους οι δράστες, είχαν προκαλέσει τόσο σοβαρά τραύματα στον 89χρονο ηλικιωμένο, ο οποίος αρχικά είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο και τελικά, μετά από λίγες ημέρες, κατέληξε.

– Το βράδυ της 08.02.2013, ενεργώντας και πάλι με την ιδία μεθοδολογία (διακοπή ρεύματος από τον εξωτερικό μετρητή της ΔΕΗ), αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε μονοκατοικία 94χρονου ημεδαπού, στο Μαρούσι, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.

– Το βράδυ της 07.03.2013, εισέβαλαν σε σούπερ- μάρκετ, στην Πετρούπολη Αττικής και με την απειλή πιστολιού, αφού δεν βρήκαν χρήματα στα ταμεία του καταστήματος, αφαίρεσαν τελικά τις τσάντες από δύο γυναίκες υπαλλήλους, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ κατά την διαφυγή τους με αυτοκίνητο συγκρούστηκαν διαδοχικά με άλλα δύο οχήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (τύπου van ), που κατείχε ο 20χρονος συλληφθείς, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν εκδοθεί για ιδίου τύπου όχημα παλαιότερης όμως κατασκευής, στο όνομα του πατέρα του, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές.

Όπως διαπιστώθηκε το όχημα είναι κλεμμένο και έχει υποστεί παραποίηση (αποκοπή του πλαισίου και αντικατάσταση με άλλο – με τη μέθοδο του «εντοιχισμού»). Το συγκεκριμένο όχημα είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες το βράδυ της 28.01.2013, στη ληστεία του ηλικιωμένου ζευγαριού, στο Μαρούσι.

Με σχετική Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων, καθώς επίσης και του τρίτου ατόμου που έχει ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για τους:

1. ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟ Σπυρίδωνα, αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα

2. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Σωτήριο του Παναγιώτη και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε το 1988 στη Σπάρτη Λακωνίας

3. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Μαρίνο ή Μάριο του Δημητρίου ή Μαρίνου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1989 ή 1992 ή 1993 ή 1994 στην Αθήνα ή στο Άργος ή στο Ναύπλιο (δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται).

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση της ΓΑΔΑ

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρπενήσι: Έκλεψαν 81χρονο και τη μητέρα του!

 

Κως: Μαρτυρική νύχτα στα χέρια τσιγγάνων – Οι ληστές δεν έδειχναν οίκτο!

 

Ξάνθη: Τον βρήκαν νεκρό μέσα στα αίματα…

 

Κέρκυρα: Χτύπησαν ηλικιωμένο και του πήραν 4.000 ευρώ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε