Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Επικυρώθηκε η ποινή φυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την “καμπάνα” των τεσσάρων ετών ποινής φυλάκισης που έχει επιβληθεί στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του, Σταυρούλα Κουράκου για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄  αριθμ. 175/2017 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου με τους οποίους ζητούσαν  να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.

Η υπόθεση αφορά το γεγονός ότι δεν είχε συμπεριληφθεί στο πόθεν εσχες του 2009 του ζεύγους Παπαντωνίου η κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρν η οποία ανερχόταν στο ποσό των 1.311.000 ευρώ.Σύμφωνα με την  εφετειακή απόφαση η αρχική  κατάθεσης του χρηματικού ποσού  έγινε το 2000 που ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην Ελβετική Τράπεζα  και  η κατάθεση φτάνει μέχρι και το 2010 που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κυρίας Κουράκου από τον πρώτο της γάμο.

Με την εφετειακή απόφαση στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας  και τη σύζυγο του  επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως για ανακριβή δήλωση   πόθεν έσχες  του οικονομικού έτους 2009 και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στον καθένα.  Παράλληλα,   στο ζεύγος έχει επιδικαστεί   και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, ύψους 20.000 ευρώ ο καθένα .

Το  ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και του οικονομικού έτους 2008  ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης για το οικονομικό έτος 2010.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε