Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Επίθεση σε Πάνο Καλλίτση: Προφυλακιστέοι οι δυο εκ των τριών κατηγορουμένων – Τι υποστήριξε στην απολογία του ο ειδικός φρουρός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες του οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος του κομμωτή, Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 11ης τακτική ανακρίτρια.

Ο τρίτος κατηγορουμενος στην υπόθεση, Ιρακινός πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Οι δύο προφυλακιστέοι ζήτησαν συγγνώμη στις απολογίες τους από το ζευγάρι για την ταλαιπωρία. Και οι τρεις τους κατηγορούνται κατά περίσταση για τις αξιόποινες πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ληστείας και της απλής συνέργειας στα αδικήματα αυτά. Η τελευταία κατηγορία απαγγέλθηκε μόνο στον αστυνομικό.

“Συμμετείχα, πυροβόλησα αλλά δεν είχα ανθρωποκτόνο δόλο. Ήθελα να πάρω μόνο τα χρήματα. Πυροβόλησα για εκφοβισμό. Σε σχέση με τον πυροβολιςμο συο στήθος υπήρξε μια εκπυσοκροτηση του όπλου” ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση, σεσημασμένος ληστης και κρατούμενος των φυλακών . Παράλληλα δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία από το ζευγάρι.

Απο την πλευρά του, ο δικηγόρος του, Δημήτρης Κουσουρής, τόνισε: “Ο εντολέας μου ανέλαβε τις ευθύνες που του ανάλογουν” και υποστήριξε οτι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ο συνήγορος του 29χρονου ειδικού φρουρού, Θανάσης Πλεύρης, τόνισε: “Ο εντολέας μου ζητάει συγγνώμη και έχει μετανιώσει. Έχει πλήρη άγνοια για την ύπαρξη όπλων και τη χρήση βίας”.

 

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο ειδικός φρουρός

 

Συγγνώμη από τον κομμωτή, Πάνο Καλλίτση και τη σύζυγό του, Έλενα Χριστοπούλου, για την επίθεση σε βάρος τους και όσα υπέστησαν ζήτησε ο 29χρόνος ειδικός φρουρός στην απολογία του ενώπιον της 11ης τακτικής ανακρίτριας.
“Στο σημείο που με αφορά αισθάνομαι ντροπή και είμαι υπόλογος για τον τρόμο και την ταραχή που υπέστησαν και αισθάνομαι μετανιωμένος για την πράξη μου. Πίστεψα ότι ο συγκατηγορούμενός μου θα κάνει κάποια διάρηξη και δεν γνώριζα ότι είχε μαζί του το όπλο. Αν γνώριζα κάτι τέτοιο δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι δεν θα συμμετείχα” τόνισε ο κατηγορούμενος.

Μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα 13 σελίδων ότι γνώρισε τον κρατούμενο συγκατηγορούμενό του μέσω μίας ξαδέλφης του πριν από μερικούς μηνες στην Πάτρα, του ανέφερε ότι ήταν αδειούχος από τις δικαστικές αρχές όπου κρατούνταν, καθώς είχε καταδικαστεί για ληστεία, και έτσι ανέπτυξαν κάποιου είδους φιλική σχέση και συγκεκριμένα μιλούσαν για διάφορα πράγματα για τις φυλακές, τον τρόπο διαβίωσης του και άλλα σε στυλ κουτσομπολιού. “Πάνω στις συζητήσεις μας αναφερόμασταν και σε “επώνυμα” άτομα, που βγαίνουν στην τηλεόραση και πως συμπεριφέρονται” είπε και πρόσθεσε πως εκεί ο συγκατηγορούμενός του του ανέφερε το όνομα του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και τον ρώτησε ο κρατούμενος τί ξέρει για αυτόν. “Ανέφερα ό,τι έχω ακούσει, ότι έχει πολλή δουλειά στο μαγαζί του και ενδεχομένως να κυκλοφορεί με χρήματα στο αυτοκίνητό του όταν τελειώνει τη δουλειά του”, υποστήριξε.
Παράλληλα, ο κατηγορουμενος περιέγραψε πως σε συνάντηση τους στις 30 Ιανουαρίου 2016 του είπε οτι θέλει βοήθεια σε μια δουλειά ζητώντας του να του βρει ένα ακόμα άτομο.

“Ευθύς αμέσως τον ρώτησα για ποιο άτομο πρόκειται και μου είπε για τον Πάνο Καλλίτση. Μου ανέφερε δε ότι έμαθε πως μένει στο λόφο του Λυκαβηττού και θα τον περίμενε εκεί προκειμένου να διαρρήξει το αυτοκίνητο και να του πάρει τις εισπράξεις από το μαγαζί του, που ενδεχομένως θα είχε μαζί του. Σε εκείνο το σημείο αισθάνθηκα άσχημα και δεν ήθελα να συμμετέχω σε αυτό, πλην όμως μου είπε ότι μόνο εγώ μπορούσα να τον βοηθήσω και πως είχε μεγάλη ανάγκη. Τελικά του είπα ότι θα το κάνω λέγοντάς του ταυτόχρονα να μην μου ξαναζητήσει κατι τέτοιο ποτέ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό ο κατηγορούμενος τόνισε “Περίπου στις 20:30 της ίδιας ημέρας, τηλεφώνησα στον συγκατηγορούμενό μου και τον ενημέρωσα ότι ο Πανος Καλλίτσςη αποχώρησε από το κομμωτήριο. “Δέον εν προκειμένου να τονίσω το γεγονός ότι σε όλη τη διαδρομή δεν έβλεπα και δεν ακολούθησα την πορεία που είχε το όχημα του Π. Καλλίτση” είπε και συνέχισε: “απλά πέρασα χωρίς να μείνω πληςίον της οικίας του, δεν σταμάτησα και συνέχισα την πορεία προς το σπίτι μου”.

Παράλληλα υποστήριξε πως για την ύπαρξη του όπλου έμαθε μετά την επίθεση. Συγκεκριμένα ανέφερε : “Επειτα από μία ώρα ήρθε στο σπίτι μου ο συγκατηγορούμενός μου και όταν τον ρώτησα τί έγινε στο σπίτι του Καλλίτση, μου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έγινε μαλακία. Μου την έπεσε ο Καλλίτσης και για να τον αποφύγω αναγκάστικα να του ρίξω”. Στο σημείο αυτό αιφνιδιάαστηκα καθώς άκουσα για πρώτη φορά από τον συγκατηγορούμενό μου ότι έφερε μαζί του όπλο μη γνωρίζοντας ακριβώς τί είχε συμβεί στην οικλία του Καλλίτση και μου ανέφερε ότι το είχε πάρει απλά για εκφοβισμό, ενώ εγώ το μόνο που πραγματικά γνώριζα όπως αρχικά μου είχε αναφέρει ο ίδιος, ήταν ότι θα περίμενε τον Καλλίτση έξω από την οικία του μαζί με τον έτερο συγκατηγορούμενό μας προκειμένου να του κλέψουν τις εισπράξεις που έφερε μαζί του”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε