Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ερευνα της αντιτρομοκρατικής και σε σπίτι στην Καρδίτσα για τον 29χρονο

Ερευνα της αντιτρομοκρατικής και σε σπίτι στην Καρδίτσα για τον 29χρονο

Στα ίχνη του φοιτητή της Γεωπονικής, έφτασαν μετά την εύρεση δυο αποτυπωμάτων σε δύο γιάφκες της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Τα αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν πριν από δύο ημέρες από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, και ανήκουν στον 29χρονο σε χωριό της Κορινθίας. Ο νεαρός, είχε προσαχθεί το 2005 από την Πλ. Βικτωρίας μετά από επεισόδια αστυνομικών και αντιεξουσιαστών.

Από το πρωί γίνεται έρευνα σε σπίτι στην Καρδίτσα. Από τις έρευνες στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο δεν βρέθηκε τίποτα. Στις 11 θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και δεν φαίνεται να έχει σύνδεση με τον Θεοφίλου και την ληστεία της Πάρου.

Μετά την «καθυστερημένη» εργαστηριακή ταυτοποίηση, πριν από δύο ημέρες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι τα πειστήρια στο διαμέρισμα του Βόλου ήταν περίπου 5.000 και γι αυτό υπήρχε αυτή η καθυστέρηση ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αποτυπώματα του νεαρού, χωρίς να προσδιορίζονται τα αντικείμενα πάνω στα οποία ανιχνεύτηκαν, εντοπίστηκαν στη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Ελλησπόντου 53 στη Ν. Ιωνία Βόλου αλλά και στην «μικρότερη» της οδού Ορφέως 21 στον Χολαργό, κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρησέων στις 14 Μαρτίου 2011.

Στον Βόλο είχαν συλληφθεί οι Γιώργος Νικολόπουλος, Ntamiano Bolano, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Πολυδώρου και Όλγα Οικονομίδου. Στο διαμέρισμα είχαν βρεθεί τρία πολεμικά καλάσνικοφ, 7 πιστόλια, 1 περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, τρεις φορητούς υπολογιστές, ενσύρματες κάμερες, στολές της αστυνομίας, φάροι περιπολικών, ασύρματοι, οκτώ κοινοί πυροκροτητές, 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 10.000 ευρώ
και χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου.

Στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως 21 στο Χολαργό Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πτυσσόμενο γκλοπ και
σιδερογροθιές.

Η αντιτρομοκρατική και συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών πραγματοποιούν έρευνες και στο σπίτι του χωριού της Κορινθίας. Σήμερα αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις για τα ευρήματα και πιθανότατα να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του αν εκδοθεί εισαγγελική διάταξη.

Διαβάστε επίσης:
Στην αντιτρομοκρατική 29χρονος – Ύποπτος για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς”

Δύο αποτυπώματα σε δύο γιάφκες των “Πυρήνων” οδήγησαν στον 29χρονο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε