Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ερωτήματα για τη βόμβα στον Σόιμπλε με “αποστολέα” τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ερωτήματα για τη βόμβα στον Σόιμπλε με “αποστολέα” τον Άδωνι Γεωργιάδη

Θα μπορούσε να είναι μια φάρσα, αλλά δεν είναι. Στη Γερμανία σήμανε συναγερμός όταν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έφτασε πακέτο – βόμβα το οποίο εμφανιζόταν πως είχε αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη και είχε σταλεί από την Αθήνα.

Ο συναγερμός ήταν διπλός. Τόσο στη Γερμανία, καθώς το πακέτο εντοπίστηκε την τελευταία στιγμή στον έλεγχο της αλληλογραφίας του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ενώ αμέσως μετά σήμανε συναγερμός και στην Αθήνα όταν ενημερώθηκαν για τον υποτιθέμενο αποστολέα που εμφανιζόταν ως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Καλώδια που έβγαιναν από το πακέτο “πρόδωσαν” τους σκοπούς του αποστολέα. Αμέσως ο χώρος του ταχυδρομείου του υπουργείου εκκενώθηκε από την αστυνομία. “Η πρώτη εξέταση του πακέτου έδειξε ότι περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείτε συχνά για την παραγωγή πυροτεχνημάτων. Ήταν σχεδιασμένο για να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν” δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Reuters.

Αμέσως ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ήταν ο ίδιος ο υπουργός που ενημέρωσε τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έσπευσε μάλιστα μέσω twitter να επιβεβαιώσει την είδηση.

 

 

Οι δράστες εκτός από το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη σημείωσαν και τη διεύθυνση του γραφείου του στο πακέτο για να γίνουν πιο πειστικοί.
Το ζήτημα είναι ότι κάποιος παρέδωσε ένα πακέτο με εκρηκτικό μηχανισμό στο εσωτερικό του και αυτό το πακέτο “πέρασε” χωρίς κανέναν έλεγχο και έφτασε ως τη Γερμανία.
Τα ερωτήματα είναι πλέον δεκάδες, καθώς οι άγνωστοι κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι. Σίγουρο είναι ότι αναδεικνύεται μετά από όλα αυτά ένα τεράστιο κενό ασφάλειας.

Οι πληροφορίες του Newsit.gr απαντούν στο ερώτημα εάν έφυγε από τα ΕΛ.ΤΑ το πακέτο βόμβα. Η απάντηση είναι νέα. Οι δράστες χρησιμοποίησαν το ταχυδρομείο και μάλιστα έχει γίνει ήδη γνωστό το υποκατάστημα.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που έχει ήδη ενημερωθεί και έχει αναλάβει δράση θα ελέγξουν υλικό από τις κάμερες του υποκαταστήματος με βάση την ημερομηνία αποστολής ενώ θα γίνει και μια προσπάθεια, βάσει την συνδεσμολογίας αλλά και των υλικών για την κατασκευή της βόμβας θα προσπαθήσουν να “φωτογραφίσουν” την οργάνωση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κάποια ελληνική τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο.

Μετά τον θάνατο του υπασπιστή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοϊδη, αλλά και τις αποστολές τρομο-δεμάτων στο Ε.Τ. Ιτέας αλλά και σε δικαστικούς τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα. Το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά ένα πακέτο με εκρηκτικό μηχανισμό περνάει απαρατήρητο σίγουρα δείχνει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι αρκετά.

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε