Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Έτσι χτυπούσαν οι “Ροζ Πάνθηρες” – Πως είχαν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή επωνύμων επιχειρηματιών

Για δύο χρόνια περίπου είχαν βάλει στο μάτι επώνυμους επιχειρηματίες της Αθήνας. Οι… μετρ των ληστειών όπως τους αποκαλούν ή αλλιώς “Ροζ Πάνθηρες” έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.
Ο Σλόμπονταν, ο Ντέγιαν, ο Βλάντο και η Σλάβικα συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στην Ηλιούπολη, ενώ λίγη ώρα πριν είχαν διαπράξει άλλη μία ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τούς πέρασαν χειροπέδες και τελικά οδηγήθηκαν στη φυλακή δώδεκα συνεργάτες τους, όλοι σερβικής καταγωγής.
 
Οι έρευνες των αστυνομικών έδειξαν ότι τα τέσσερα άτομα μαζί με τους υπόλοιπους που αναζητούνται είχαν συμμετάσχει σε 116 ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, επώνυμα καταστήματα ένδυσης, κινητής τηλεφωνίας και οπτικών. Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι ότι, όπως και οι ίδιοι οι αστυνομικοί αναφέρουν, κατάφεραν να βάλουν στο χέρι μέλη μιας από τις πιο επικίνδυνες ληστρικές συμμορίες του κόσμου. Η ομάδα αποτελούσε ένα από τα πιο βασικά παρακλάδια των «Ροζ Πανθήρων» που δραστηριοποιούνταν στην Ευρώπη.
 
Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο 35χρονος Σλόμπονταν είναι το αρχηγικό στέλεχος, η 34χρονη Σλάβικα ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να συγκεντρώνει στοιχεία για τον στόχο, ο 47χρονος Ντέγιαν και ο 39χρονος Βλάντο βασικοί στις περισσότερες εισβολές.
 
Ο 35χρονος σερβικής καταγωγής, που θεωρείται από τις διωκτικές αρχές το «νέο αίμα» της θρυλικής οργάνωσης των «Ροζ Πανθήρων», ενώ εναντίον του έχει εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων στη Γερμανία, απολογήθηκε πριν από λίγες μέρες στην 32η ανακρίτρια. Οπως είπε απολογούμενος, ήρθε στην Ελλάδα για να γλιτώσει από τις γερμανικές αστυνομικές αρχές.
 
«Στην Ελλάδα ήρθα στις 20 Οκτωβρίου του 2011 επειδή είχα τεράστια προβλήματα στη Σερβία και τη Γερμανία. Εχω προβλήματα και με την υγεία μου και με την αστυνομία (…) Ηρθα για να γλιτώσω από τις γερμανικές διωκτικές αρχές» ανέφερε ο 35χρονος που κατηγορείται για δεκάδες ακόμη διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων στη Γερμανία. Αντιθέτως, όταν ρωτήθηκε από την ανακρίτρια πώς εξηγεί το γεγονός ότι στη μοτοσικλέτα με την οποία διαπράχθηκαν δύο κλοπές -μία στις 15 Ιουνίου και μία στις 22 του ίδιου μήνα- ανιχνεύτηκε το DNA του, δεν κατάφερε να δώσει μια πειστική εξήγηση και απλώς παραδέχθηκε ότι το συγκεκριμένο διάστημα βρισκόταν όντως στην Ελλάδα.
 
Όπως γράφει η εφημερίδα “Εσπρέσο” το φερόμενο ως αρχηγικό στέλεχος της σπείρας που είχε ρημάξει δεκάδες κοσμηματοπωλεία στην Αττική, αλλά και επώνυμα καταστήματα, όπως αυτό της «βασίλισσας των χαλιών» Δέσποινας Μοιραράκη, αλλά και το κατάστημα της Hugo Boss στη Γλυφάδα, περιέγραψε ακόμη τον τρόπο με τον οποίο έμπαινε μαζί με τους συνεργούς του στα κοσμηματοπωλεία, ενώ αρνήθηκε ότι διέπραξε όλες τις κλοπές για τις οποίες κατηγορείται. Απαντώντας στην ανακρίτρια, ισχυρίστηκε ότι διέπραξε το πολύ τέσσερις κλοπές και ζήτησε να του γίνει εξέταση DNA ώστε να αποδειχθεί η συμμετοχή του ή μη σε όλες τις υπόλοιπες ληστείες!
 
«Οι κλοπές που κάναμε ήταν εις βάρος καταστημάτων πώλησης κοσμημάτων. Βγάζαμε τα προστατευτικά, τα οποία δέναμε με σχοινί πάνω στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια τα τραβούσαμε με αυτό. Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαμε ήταν κλεμμένα και τα έκλεβα είτε εγώ είτε ο … (σ.σ.: αναφέρει όνομα ασύλληπτου μέλος της οργάνωσης). Οι άλλοι είχαν το κλειδί, το οποίο μου έδιναν και μένα για να διαπράττω τις κλοπές οχημάτων» τόνισε ο 35χρονος κακοποιός, ενώ αναφερόμενος, τέλος, στο πλαστό διαβατήριο που βρέθηκε πάνω του, επικαλέστηκε ότι το έβγαλε για να έρθει στην Ελλάδα και να αποφύγει τη σύλληψη στη Γερμανία αφού θα αργούσε στη Σερβία η διαδικασία έκδοσης του αληθινού.
 
 
Εκτός από τον Σλόμπονταν, ο οποίος φέρεται να κατείχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, και δύο ακόμη άτομα σερβικής καταγωγής, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν και μία γυναίκα 34 ετών. Η Σλάβικα, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία προσποιούνταν την πελάτισσα για να ερευνά τους χώρους στους οποίους θα επιχειρούσαν να μπουν τα μέλη της σπείρας για να κλέψουν, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση και απολογούμενη στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει στη χώρα για διακοπές!
 
«Ηρθα στην Ελλάδα γύρω στις 14 με 15 Οκτωβρίου για διακοπές και έμαθα ότι ο Σλόμπονταν είναι εδώ, τον έψαξα και μετά έμεινα μαζί του. Για τη δραστηριότητα που είχε αναπτύξει δεν γνώριζα, μου είχε πει ότι ασχολείται με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων» τόνισε η 34χρονη που μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ αναφέρθηκε και στα περιστατικά της 25ης Νοεμβρίου, όταν μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθη στην Ηλιούπολη.
 
«Εκείνο το βράδυ ήταν τα γενέθλιά μου και πηγαίναμε από καφετέρια σε καφετέρια. Ξεκινήσαμε για τη διασκέδασή μας και γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα ο Σλόμπονταν βγήκε από το αυτοκίνητο και είπε σε μένα και στον Ντέγιαν να κάτσουμε κάπου να πιούμε ένα ποτό μέχρι αυτός να πάει να δει έναν φίλο του, δεν μας είπε όνομα, και θα μας έπαιρνε τηλέφωνο να πάμε να τον πάρουμε. Μετά από μισή ώρα με σαράντα λεπτά μάς πήρε τηλέφωνο να πάμε να τον πάρουμε από ‘κεί που τον είχαμε αφήσει. Πήγαμε με το Seat Ibiza να τον πάρουμε και μόλις μπήκαμε στο αυτοκίνητο ήρθε η αστυνομία και μας συνέλαβε. Ποτέ δεν είχα συμμετοχή σε αξιόποινη πράξη».
 
 
Ο Ντέγιαν είπε στην απολογία του: «Θέλω να σημειώσω ότι όταν βγήκαμε από το ξενοδοχείο μου στις 3.00 τα ξημερώματα να πάμε για ποτό, ο πρώτος κατηγορούμενος μετά από λίγη ώρα μάς ζήτησε να τον αφήσουμε σε ένα σημείο γιατί θα πήγαινε να δει έναν φίλο του και εγώ με την κοπέλα θα καθόμασταν να πιούμε ένα ποτό εκεί κοντά και στη συνέχεια θα ερχόταν να μας βρει». Την ίδια ώρα, ο Βλάντο έλεγε: «Εγώ ήρθα στην Ελλάδα τρεις μέρες προτού με συλλάβουν. Ο δεύτερος κατηγορούμενος με κάλεσε να έρθω μαζί με τη γυναίκα μου και τη γυναίκα του για τουρισμό και ψώνια, επειδή όμως το παιδί μου ήταν άρρωστο, η γυναίκα μου δεν μπορούσε να έρθει τελικά, ούτε η γυναίκα του δεύτερου κατηγορούμενου μπορούσε να έρθει και αποφάσισα να έρθω μόνος μου. Είχα τρία χρόνια να έρθω στην Ελλάδα».
 
Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο κατηγορουμένους που συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ και φέρονται να πήραν μέρος στις κλοπές, αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή, ισχυριζόμενοι ότι και αυτοί ήρθαν στην Ελλάδα για τουρισμό!
 
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε