Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Έβαλαν βόμβα σε σπίτι ομογενή στη Φυλή – Γκρεμίστηκε τοίχος!

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε τα ξημερώματα της Δευτέρας (02.01.216) τη γειτονιά της οδού Σινά στα Άνω Λιόσια. Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι ομογενή από την πρώην ΕΣΣΔ και την έρευνα έχει αναλάβει το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Τη έκρηξη σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στην οδό Σινά στα Άνω Λιόσια. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του σπιτιού του 70χρονου ομογενή μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας βραδύκαυστο φυτίλι και πυροδότησαν τον μηχανισμό.

Ήταν τέτοια η ισχύς της έκρηξης που προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές αλλά δεν υπήρξε τραυματισμός. Είναι χαρακτηριστικό πως έπεσε κομμάτι του τοίχου από την είσοδο του σπιτιού και προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη της μονοκατοικίας αλλά και σε τέσσερα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ έσπασαν τζάμια στα γύρω σπίτια!

Η αστυνομία στρέφεται στην εκδοχή των προσωπικών διαφορών ως κίνητρο πίσω από την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 70χρονος ομογενής είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Γερμανία, όπου είχε συλληφθεί και καταδικαστεί. Πριν από 1,5 χρόνο αποφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο σπίτι στα Άνω Λιόσια, υπήρχε φύλακας, συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν αντιλήφθηκε τους δράστες. Επίσης, υπήρχε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο όμως είχε τεθεί εκτός λειτουργίας γιατί είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν ήταν εκεί όταν έφτασε η αστυνομία, προκειμένου να δώσει κατάθεση για τυχόν απειλές σε βάρος του, ή σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε