Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έβρεχε … μολότοφ τη νύχτα στην Αθήνα – Πήγαν να κάψουν σπίτια

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Κυκλοφορούσαν με μηχανές και πετούσαν μολότοφ σε αυλές, ακάλυπτους ως και σε μπαλκόνια σπιτιών!

Από τη μία και τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, μέχρι και τις δύο και μισή οι αστυνομία και η πυροσβεστική δέχονταν απανωτές κλήσεις από Πατήσια, μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία.
Το πρώτο “χτύπημα” έγινε στα Πατήσια στην οδό Άννινου Μπάμπη, οι άγνωστοι πέταξαν τρεις μολότοφ στον ακάλυπτο πολυκατοικίας. Ευτυχώς από τις εκρήξεις των δυο από τις τρεις φιάλες δεν προκλήθηκε πυρκαγιά και έτσι δεν κινδύνεψαν τα διαμερίσματα.
Είκοσι λεπτά μετά πήρε σειρά μια μονοκατοικία στη Μεταμόρφωση στην οδό Πευκών. Δυο άτομα με μηχανή πλησίασαν και έριξαν ένα μπιτόνι με βενζίνη στον κήπο. Ευτυχώς ο ιδιοκτήτης ξύπνησε ενημέρωσε την πυροσβεστική και έτσι η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο σπίτι.
Σχεδόν μια ώρα αργότερα δυο μηχανές με τέσσερα άτομα πλησίασαν ένα ακόμη σπίτι, στη Νέα Ιωνία, στην οδό Κάλβου και πέταξαν μια μολότοφ στο μπαλκόνι.
Ευτυχώς δεν εξερράγη και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Αν και σε βραδιές ποδοσφαίρου, όπως η χθεσινή, τέτοιου είδους χτυπήματα έχουν έντονο… οπαδικό άρωμα, οι έρευνες των αστυνομικών κινούνται προς άλλη κατεύθυνση.
Ο κοινός παρονομαστής και στις τρεις περιοχές (ειδικά σε Πεύκη και Μεταμόρφωση) είναι ότι στα σπίτια έμεναν αλλοδαποί.
Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο χτυπημάτων μεταξύ ομάδων εκβιαστών και απαγωγέων αλλοδαπών, εξετάζεται και το ενδεχόμενο του ρατσιστικού χτυπήματος, ωστόσο ούτε αυτό μοιάζει πολύ πιθανό.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε