Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έβρος: Μπάτε σκύλοι αλέστε…-Ακόμα ένας δουλέμπορος απέδρασε!

Η παρατεταμένη διάλυση των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο, όπως κατ’ επανάληψη καταγγέλθηκε σε όλους τους ενδεδειγμένους τόνους…

από τους αρμόδιους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, είχε ως αποτέλεσμα την απόδραση ενός δουλέμπορου μέσα από το τμήμα των Φερών, την ώρα που ο κ. Παπουτσής παρουσίαζε την… ουτοπία του.

Ο Ιρανός δουλέμπορος, που πιάστηκε στις ενιάμιση το πρωί στην ευρύτερη περιοχή να μεταφέρει σημαντικό αριθμό οικονομικών προσφύγων, κατάφερε να επωφεληθεί της εκ των πραγμάτων πλημμελούς φύλαξης, καθώς 3 όλοι κι όλοι συνοριακοί είχαν αφενός την ευθύνη φύλαξης 70 ατόμων, αφετέρου έπρεπε να διεκπεραιώσουν τη γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ σε όλο αυτό τον χαοτικό κυκεώνα, προστέθηκε το συνεχές ανοιγοκλείσιμο των κελιών από τους αφενημερωτές του Frontex, που προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν τις εθνικότητες των συλληφθέντων.

Την αναμπουμπούλα εκμεταλλεύτηκε ο δουλέμπορος, ο οποίος απέδρασε δίχως να γίνει αντιληπτός στις 11 το πρωί, περίπου μιάμιση ώρα δηλαδή μετά τη σύλληψη του κι έκτοτε αναζητείται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε