Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Έχουν το DNA των δολοφόνων της Επισκοπής;

Έχουν το DNA των δολοφόνων της Επισκοπής;

Το γενετικό υλικό ενός εκ των δραστών της δολοφονίας της 84χρονης Σοφίας Κορναράκη ενδέχεται να έχουν στην διάθεση τους οι διωκτικές Αρχές που διερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το cretalive.gr  από τα νύχια της άτυχης γυναίκας ελήφθη σχετικό δείγμα και οι αρμόδιες Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για το DNA ενός εκ των δολοφόνων της ηλικιωμένης, τον οποίο πιθανότατα προσπάθησε να απωθήσει στην προσπάθεια της να αμυνθεί.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δείγματα που ελήφθησαν από την γιαγιά θα συγκριθούν με τουλάχιστον 40 δείγματα, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί στο πλαίσιο των προσαγωγών που έχουν γίνει τόσο από την Επισκοπή όσο και από γειτονικά χωριά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας να δοθεί προτεραιότητα στη διαδικασία της ταυτοποίησης λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, όπως εξάλλου έγινε και στην περίπτωση της δολοφονίας της ηλικιωμένης στον Εσταυρωμένο Ρεθύμνου.

Οι συνθήκες δολοφονίας της 84χρονης και ο τρόπος που ενήργησαν οι δράστες αποκαλύπτουν ότι οι δολοφόνοι γνώριζαν πολύ καλά τη γιαγιά και τις κινήσεις της. Ίσως γι’ αυτό της κάλυψαν τα μάτια, γιατί ενδεχομένως φοβήθηκαν ότι μπορεί να τους αναγνωρίσει. Ο θάνατος της, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την αυτοψία, ήταν ασφυκτικός. Οι δράστες την φίμωσαν με κάποιο πανί.

Η άτυχη γυναίκα εκτιμάται ότι δέχθηκε την επίθεση λίγο αφότου έκλεισε το μαγαζί για να πάει στο σπίτι της. Και αυτό γιατί η γιαγιά βρέθηκε νεκρή με τα ρούχα που φορούσε επιστρέφοντας στο σπίτι της. Δεν είχε προλάβει να αλλάξει, ούτε καν να βγάλει τα παπούτσια της. Επίσης το κρεβάτι της ήταν στρωμένο, ένδειξη ότι δεν είχε κάνει καν κίνηση για να ξαπλώσει.

“Διαβασμένοι” οι δράστες

Το σπίτι της 85χρονης αποτελείται από ισόγειο και πρώτο όροφο τα οποία όμως επί της ουσίας είναι ανεξάρτητα αφού συνδέονται με εξωτερική σκάλα. Στην αυλή υπάρχει επίσης ένας χώρος που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη. Η 84χρονη συνήθιζε να κοιμάται στο ισόγειο.

Εκεί ήταν η κουζίνα της και είχε βάλει ένα κρεβάτι για να κοιμάται αφού λόγω γηρατειών ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες. Η 84χρονη βρέθηκε μπρούμυτα με τα ρούχα στο πάτωμα δίπλα από το κρεβάτι της, στο ισόγειο. Το σπίτι ήταν “βομβαρδισμένο”.

Οι δράστες είχαν αναποδογυρίσει τα πάντα στην προσπάθεια τους να βρουν χρήματα. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στους χώρους του πρώτου ορόφου όπου μάλιστα το κλειδί βρέθηκε πάνω στην πόρτα. Η γιαγιά, όπως αναφέρεται, ποτέ δεν άφηνε τα κλειδιά στις πόρτες.

Αναστατωμένος όμως βρέθηκε και ο χώρος της αποθήκης, στην οποία αντιστοιχούσε διαφορετικό κλειδί. Η γιαγιά, όπως αναφέρεται, είχε τα κλειδιά του σπιτιού και του μαγαζιού, περασμένα σε ένα σχοινάκι. Τα κλειδιά δεν βρέθηκαν.

Οι δράστες αφού είδαν ότι στο σπίτι δεν υπήρχαν χρήματα, πήραν το κλειδί του μαγαζιού προκειμένου να ψάξουν και εκεί. Όπως ανέφεραν χωριανοί, η Σοφία Κορναράκη συνήθιζε για λόγους ασφαλείας να αφήνει πάντα ανοιχτό το εξωτερικό φως. Εκτιμάται ότι μπήκαν στο κατάστημα ψιλικών μετά τις 9.15 το βράδυ αφού μέχρι εκείνη την ώρα παρέμενε ανοιχτό το παρακείμενο κουρείο και ο ιδιοκτήτης δεν αντιλήφθηκε την παραμικρή κίνηση.

Έκλεισαν το εξωτερικό φως για να μην γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις τους και άνοιξαν όλα τα συρτάρια αναζητώντας χρήματα. Δεν βρήκαν κάτι ιδιαίτερο και επέστρεψαν ξανά στον τόπο του εγκλήματος.

Όπως έγινε γνωστό, εκτιμάται ότι οι δράστες αναζητούσαν ένα ποσό της τάξεως των 2000 ευρώ. Συγγενείς της αδικοχαμένης γυναίκας ανέφεραν ότι λίγες ημέρες πριν, η γιαγιά είχε βγάλει από λογαριασμό της κάποιο χρηματικό ποσό για την τελέση του μνημοσύνου του εγγονού της, ο οποίος χάθηκε πριν από έναν χρόνο σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία μόλις 27 ετών…

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Άγρια δολοφονία ηλικιωμένης από διαρρήκτες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε