Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Έχουν” το DNA των δολοφόνων των δύο αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. – Τέσσερις βασικοί ύποπτοι στα χέρια των αστυνομικών

“Έχουν” το DNA των δολοφόνων των δύο αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. – Τέσσερις βασικοί ύποπτοι στα χέρια των αστυνομικών

– Στο στόχαστρο της αστυνομίας μία συμμορία ληστών με 10-15 μέλη
– Οι βασικοί ύποπτοι είναι δύο Αλβανοί και δύο από την πρώην Σοβιετική Ένωση
– Οι αναλύσεις DNA σε κηλίδα αίματος θα ρίξει φως στην υπόθεση

Τέσσερα άτομα ύποπτα για τη δολοφονία των δύο νέων αστυνομικών της ομάδας Δίας στου Ρέντη προσήχθησαν το μεσημέρι στα γραφεία του τμήματος της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Πέρα από τα συγκεκριμένα όμως 4 άτομα που θεωρούνται και οι βασικοί ύποπτοι έχουν προσαχθεί άλλα 17 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες οι προσαγωγές συνολικά θα γίνουν 25.

Πολλοί από τους προσαχθέντες σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να ανήκουν σε ένα πολυμελές εγκληματικό σχήμα του επονομαζόμενου “Ιορδάνη”, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν οι αστυνομικοί έναν 29χρονο γεωργιανό του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ρουσλάν Τσερμίδης, ο οποίος έχει συλληφθεί προ διμήνου στη Λιβαδειά. Πολλά μέλη αυτής της συμμορίας είναι ασύλληπτα και η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει εάν σχετίζονται με το μακελειό στου Ρέντη.

Οι δύο νεαροί αστυνομικοί, Γιάννης Ευαγγελινέλης 23 χρονών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, όταν ο οδηγός ενός ύποπτου αυτοκινήτου άνοιξε πυρ εναντίον τους με πολεμικό καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται στα ίχνη υπόπτων. 

Μάλιστα, περίμεναν τις αναλύσεις DNA από την κηλίδα αίματος που είχε βρεθεί έξω από το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν μετά τις δολοφονίες των αστυνομικών, προκειμένου οι αρχικές υπόνοιες και ενδείξεις να μετατραπούν σε αποδείξεις.

Η αστυνομία εδώ και αρκετό καιρό έχει βάλει στο στόχαστρό της μία συμμορία 10-15 ατόμων που είναι ληστές με καλάσνικοφ και έκανε κλοπές οχημάτων από εκθέσεις αυτοκινήτων, προκειμένου να τα χρησιμοποιούν στις εγκληματικές τους ενέργειες.

Οι ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση για την προσαγωγή 4 υπόπτων προσώπων έγινε χθες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και κυρίως στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, την Καλλιθέα και το Πέραμα. Οι δύο ύποπτοι είναι ομογενείς από χώρες της Σοβιετικής Ένωσης και οι άλλοι δύο από την Αλβανία. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν αντλήσει αρκετά στοιχεία και από την κλοπή οκτώ αυτοκινήτων, ανάμεσα σε αυτά και το όχημα των δραστών, που σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2011 από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Διαβάστε επίσης:

Οι φωτογραφίες των δύο νεκρών αστυνομικών στου Ρέντη – Οι δράστες ήταν αποφασισμένοι για λουτρό αίματος

“Για μένα ο Γιάννης δεν πέθανε ποτέ!”, δηλώνει στο Newsit η μάνα του ειδικού φρουρού Γιάννη Ευαγγελινέλη

Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στο μακελειό του Ρέντη

Ο μοιραίος ρόλος του περιπολικού με τον φάρο – Βίντεο ντοκουμέντο από την “καταδίωξη”

Μια καταδίωξη που δεν έγινε ποτέ! – Πάνω από 40 αστυνομικοί “πάγωσαν” στο θέαμα των αιματοβαμένων συναδέλφων τους

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε