Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Έχουν” τον έναν, ψάχνουν την υπόλοιπη ομάδα των Κούρδων στη Θεσσαλονίκη

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί ύψιστης εθνικής σημασίας καθώς ο εντοπισμός γιάφκας κουρδικού πυρήνα στο ελληνικό έδαφος μπορεί να εκθέσει τη χώρα τόσο απέναντι στην Τουρκία όσο και απέναντι στη Γερμανία η οποία έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκρατικές κάποιες κουρδικές οργανώσεις.

Αυτός είναι ο λόγος που αμέσως μετά την τυχαία ανακάλυψη ύστερα απ’ την έκρηξη στο ημιυπόγειο της Τριανδρίας της γιάφκας στη Θεσσαλονίκη έχουν βρεθεί στελέχη της Αντιτρομοκρατικής με επικεφαλής τον διοικητή, αλλά και ο υποδιοικητής της ΕΥΠ

Ήδη έχουν γίνει πολλές προσαγωγές ατόμων κουρδικής, κυρίως, καταγωγής. Οι έρευνες διεξάγονται υπό άκρα μυστικότητα λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό σχετικά με το εάν κάποια από τις προσαγωγές έχει μετατραπεί σε σύλληψη και για ποιο λόγο.

Παραμένει άγνωστο δηλαδή εαν έχει εντοπιστεί κάποιος από τους άλλους, τουλάχιστον, δύο, οι οποίοι γνώριζαν για τη γιάφκα, καθώς ήταν εκείνοι που εμφανίζονται ως οι ενοικιαστές του διαμερίσματος.

Ως τώρα τα ευρήματα, αν εξαιρέσει κανείς τα όπλα, μοιάζουν φτωχά, καθώς εκτός απ’ την ταυτότητα του νεκρού οι αρχές δεν γνωρίζουν το παραμικρό (έτσι φαίνεται ως τώρα) για τους άλλους δύο, ενώ επίσης δεν γνωρίζει κανείς εάν η τριάδα (μαζί με τον νεκρό) ήταν οι μόνοι που αποτελούσαν τον “πυρήνα”

Φως αναμένεται να ρίξουν τα όπλα, καθώς η βαλλιστική μπορεί να δώσει στοιχεία για το εαν και που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης:
Πλοκάμια της διεθνούς τρομοκρατίας στην Ελλάδα – Γιάφκα με βαρύ οπλισμό βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη – Θρίλερ με τους πιθανούς στόχους

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε