Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Φόλκερ Γιούνγκ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο καταζητούμενος για συμμετοχή στο σκάνδαλο της Siemens το… έσκασε κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών και το ανθρωποκυνηγητό ανά την Ευρώπη μόλις ξεκινά.

Το ένταλμα κατά του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens θα αποσταλεί σε όλες τις εισαγγελίες ευρωπαϊκών χωρών, με προτεραιότητα την εισαγγελία του Μονάχου. Το ένταλμα εκδόθηκε χθες από τους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης και ήδη σήμερα μεταφράζεται ώστε να διαβιβαστεί άμεσα στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Εφετών ενημερώθηκε σήμερα και γραπτώς για την εξαφάνιση του κατηγορουμένου, αφού στις 2 το μεσημέρι, περίπου, διαβιβάστηκε το σήμα από το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου ότι ο Γερμανός υπήκοος δεν εμφανίστηκε από την 1η έως τις 5 του μήνα προς τήρηση του όρου που, μαζί με απαγόρευση από την χώρα, του έχει επιβληθεί.

Στο Εφετείο, με αφορμή τα έγγραφα που έφεραν μαζί τους μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens από το ταξίδι τους στο Μόναχο, εκφράζεται απορία γιατί, όπως επισημαίνεται, το συγκεκριμένο υλικό υπήρχε στη δικογραφία από το 2008 και όπως όλα τα έγγραφα έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τον Μάρτιο του 2010.

Τα επίμαχα στοιχεία -στα οποία είχε αναφερθεί στην κατάθεσή του στον Εισαγγελέα Π. Αθανασίου το πρώην στέλεχος της Siemens Ρ. Σίκατσεκ- αφορούν διαδρομές χρημάτων από τα λεγόμενα “μαύρα ταμεία” της εταιρίας την περίοδο 2000 έως 2003 μέσω συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού με κωδική ονομασία.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε