Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εύβοια: Έκλεψαν καλώδια χαλκού αξίας 145 χιλιάδων ευρώ!

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Δράστες σύμφωνα με την αστυνομία είναι τρεις Έλληνες, ηλικίας 46, 32 και 29 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν.

Χθες τα ξημερώματα, αστυνομικοί της Δ΄Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας εντόπισαν, κατά την διάρκεια της περιπολίας τους και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους τρεις δράστες,
οι οποίοι είχαν κλέψει 506 μέτρα καλωδίων χαλκού από μη περιφραγμένο εργοτάξιο του ΟΤΕ στην Ακτή Νηρέως Αλιβερίου Ευβοίας.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για μια τριμελή εγκληματική ομάδα, η οποία αφού συνενώθηκε προ τετράμηνου τουλάχιστον, δρούσε από κοινού με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, κάνοντας κλοπές καλωδίων χαλκού στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οι παρακάτω περιπτώσεις κλοπών που είχε κάνει η συγκεκριμένη ομάδα:

Τρεις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού, από εργοτάξιο σκυροδέματος, ιδιοκτησίας 66χρονου στο Αλιβέρι κατά το χρονικό διάστημα από 14-02-2012 έως 18-05-2012, συνολικής αξίας 130.000 ευρώ.

Δύο περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού και διαφόρων εργαλείων, από εταιρεία ανάληψης κατασκευαστικών έργων, ιδιοκτησίας 57χρονου επίσης στο Αλιβέρι το χρονικό διάστημα από 15-03-2012 έως 19-04-2012, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα 506 μέτρα καλωδίων χαλκού θα αποδοθούν σε εργολάβο που λειτουργούσε για λογαριασμό του ΟΤΕ, ο οποίος θα εκτιμήσει και το μέγεθος της ζημιάς.

Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας.

Διαβάστε ακόμα:

Κόρινθος: Συνέλαβαν για κλοπές 15χρονο και… 10χρονο!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε