Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εύβοια: Επιχείρηση… παλιοσίδερα με κλεμμένα φορτηγά και μηχανήματα του δήμου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η αστυνομία κατάφερε να περάσει χειροπέδες στα 4 μέλη της συμμορίας, που δρούσαν εκτός από την Εύβοια, σε Βοιωτία και Αττική…

Όλα ξεκίνησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης των ΚΤΕΛ Ευβοίας. Αστυνομικοί εντόπισαν έναν 24χρονο και ένα 17χρονο, να βρίσκονται μέσα σε φορτηγό, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε εισαχθεί στη χώρα χωρίς να έχουν καταβληθεί οι ανάλογοι δασμοί για να τεθεί στην κυκλοφορία νόμιμα.

Κοντά στο σημείο του ελέγχου, βρέθηκε ακόμα ένα φορτηγο, το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, είχε πάρει συνεργός των δύο συλληφθέντων, ένας 45χρονος, από μάντρα εμπορίας αυτοκινήτων στη Κόρινθο, δήθεν για να το δοκιμάσει με σκοπό να το αγοράσει, πλην όμως το ιδιοποιήθηκε παράνομα.

Στο όχημα αυτό ήταν φορτωμένο ένα μηχάνημα έργων τύπου «BOBCAT» του δήμου Χαλκίδας, το οποίο λίγη ώρα πριν είχαν αφαιρέσει ο 24χρονος και ο 17χρονος από χώρο στάθμευσης δημοτικών οχημάτων. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πινακίδες Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου, ιδιοκτησίας 32χρονης κατοίκου της πόλης. Το φορτηγό το είχαν κλέψει από συνεργείο επισκευής οχημάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας.

Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για μια τετραμελή εγκληματική ομάδα, η οποία αφού συνενώθηκε, προ τετραμήνου τουλάχιστον, δρούσε από κοινού με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος. Επιπλέον διαπιστώθηκε η διάπραξη των παρακάτω κλοπών:

  • Κλοπή ενός μηχανήματος έργου – οδοστρωτήρα από την 85η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, πλησίον εργοταξίου, πριν από ένα μήνα περίπου.
  • Κλοπή ενός μηχανήματος έργου – κομπρεσέρ (ρυμουλκούμενο) από την περιοχή της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδας.
  • Κλοπή φορτηγού τετραξονικού αυτοκίνητου από εργοτάξιο στην 44η χ/θ Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2012 έως 04-01-2012
  • Κλοπή ενός μηχανήματος έργων τύπου « BOBCAT » από τη περιοχή Λιαννής Άμμου Χαλκίδας το χρονικό διάστημα από 19-12-2011 έως 20-12-2012

Σύμφωνα με την μεθοδολογία των δραστών, όλα τα αφαιρεθέντα οχήματα, τα παρέδιδαν στο τέταρτο μέλος της ομάδας, τον 69χρονο, ο οποίος διατηρεί εταιρεία ανακύκλωσης στη Βοιωτία, με παράρτημα στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας, όπου άμεσα μετατρέπονταν σε σίδερα «ΣΚΡΑΠ», προκειμένου να μη γίνει δυνατός ο εντοπισμός τους.

Επίσης στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και τιμολόγιο πώλησης – ζυγολόγιο, με ημερομηνία σύνταξης 12-01-2012, ποσότητας 5 τόνων σιδήρου της παραπάνω εταιρείας ανακύκλωσης, με στοιχεία πελάτη τον 24χρονο δράστη.

Το φορτηγό που επέβαιναν οι συλληφθέντες στα ΚΤΕΛ Χαλκίδας, κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χαλκίδας. Το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που ο 45χρονος είχε υπεξαιρέσει από τη μάντρα αυτοκινήτων στην Κόρινθο, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και το μηχάνημα έργων « BOBCAT » που οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το χώρο στάθμευσης δημοτικών οχημάτων στη Νέα Αρτάκη, αποδόθηκε στο Δήμο Χαλκίδας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε