Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εύβοια: Εταιρεία “μαϊμού” έκλεβε τρακτέρ και τα πουλούσε στο εξωτερικό

Συνέλαβαν έναν 26χρονο, αναζητούνται άλλοι έξι. Είχαν συστήσει εταιρεία για να διώχνουν τα κλεμμένα στο εξωτερικό.

Η ιστορία ήρθε στο φως όταν το βράδυ της Κυριακής τρεις άγνωστοι διέρρηξαν τη μάντρα φύλαξης μηχανημάτων έργου, που βρίσκεται στην Ε.Ο Χαλκίδας – Λεπούρων και προσπάθησαν να κλέψουν δύο μηχανήματα, φορτώνοντάς τα σε φορτηγό που είχαν οδηγήσει μέσα στη μάντρα. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας το φορτηγό. Από την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και σφραγίδες εμπορικών και μεταφορικών εταιρειών με έδρα σε πόλεις της Ελλάδας και της Ρουμανίας.

Το επόμενο πρωί ένας 26χρονος Ρουμάνος, επισκέφθηκε το Α.Τ. Θηβών και κατήγγειλε εικονική ληστεία του φορτηγού, σε βάρος του, από δήθεν τρεις άγνωστους δράστες. Ο 26χρονος, όταν κλήθηκε σε συμπληρωματική κατάθεση, υπέπεσε σε αντιφάσεις και ομολόγησε την συμμετοχή του στην απόπειρα κλοπής. 

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο δράστης, μαζί με άλλους έξι ομοεθνείς συνεργούς του και άλλους άγνωστους ακόμα συνεργάτες του, συνέστησαν εταιρεία χονδρικού εμπορίου – ανταλλακτικών στην Ελλάδα, με έδρα τη Νίκαια. Για την συγκάλυψη των δραστηριοτήτων τους, η εταιρεία αναλάμβανε την εμπορία και μεταφορά υλικών, πρώτων υλών, από Ρουμανία προς Ελλάδα, οδικώς, μέσω Βουλγαρίας με φορτηγά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της.

Κατά την επιστροφή από Ελλάδα προς Ρουμανία, μέλη της ομάδας, έχοντας εντοπίσει τρακτέρ και σκαπτικά μηχανήματα, σε περιοχές κοντά στο οδικό άξονα Αθηνών-Λαμίας-Θεσ/νίκης, οδηγούσαν τα αυτοκίνητα της εταιρείας στα επιλεγμένα σημεία. Στη συνέχεια φόρτωναν τα κλεμμένα μηχανήματα και αφού συμπλήρωναν παραστατικά φορτωτικής και έθεταν επί τόπου τις ανάλογες σφραγίδες, χωρίς χρονοτριβή, τα έβγαζαν από τη χώρα. Η διαδικασία αυτή γίνονταν τη νύχτα πρίν προλάβουν οι ιδιοκτήτες να καταγγείλουν τις κλοπές.

Όπως προέκυψε από τη προανάκριση, έχουν διαπράξει οκτώ κλοπές και άλλες τέσσερις απόπειρες στις περιοχές Λειβαδιάς, Αλιάρτου, Καπαρελίου και Κοκκινόβραχου Θηβών, Σωληναρίου Βοιωτίας και Δομοκού Φθιώτιδος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε