Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εύβοια: Τον έπιασαν την ώρα που μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα χθες το μεσημέρι, για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 1.186-λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 24χρονος, να κινείται στην Επαρχιακή Οδό Ιστιαίας – Αιδηψού και το ακινητοποίησαν για να κάνουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν 101 κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε 10 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 24χρονος μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα με σκοπό να τα παραδώσει στον 53χρονο πατέρα του και σε μια 41χρονη αλλοδαπή, με σκοπό εκείνοι να τα διαθέσουν προς πώληση.

Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 53χρονο και την 41χρονη στη περιοχή Ταξιάρχης Ευβοίας.
Σε έρευνα στο σπίτι του 53χρονου, βρέθηκαν επιπλέον 18 κούτες που περιείχαν 176 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.
Συνολικά κατασχέθηκαν 1.186 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν είχαν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

Τα τσιγάρα θα σταλούν στο Τελωνείο Ωρεών Ευβοίας, για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε ακόμα:

Ηγουμενίτσα: Το φορτηγό έκρυβε 59.220 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε