Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Φακελωμένη» η γενιά του... Αλέξη Γρηγορόπουλου – Και οι ληστές του Βελβεντού στην «τράπεζα» της ΕΛΑΣ

Παναγιώτης Σπυρόπουλος |
«Φακελωμένη» η γενιά του... Αλέξη Γρηγορόπουλου – Και οι ληστές του Βελβεντού στην «τράπεζα» της ΕΛΑΣ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2013 | 16:02
Πρώτη δημοσίευση: 10.02.2013 | 15:48

-Στη data base της ΕΛΑΣ όλα τα στοιχεία των συλληφθέντων και ασύλληπτων ληστών του Βελβεντού
-Στην ίδια «τράπεζα» είναι όλη η νέα... «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»
-Περιλαμβάνονται και αρκετοί από τους 45 φυλακισμένους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση
-Σύνδεσμος με του Πυρήνες του Βόλου η γυναίκα που έμεινε στο ξενοδοχείο με τους ληστές

Από τις 6 Δεκέμβρη του 2008, με την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα όσα ακολούθησαν σε επίπεδο επεισοδίων και κλιμάκωσης των τρομοκρατικών ενεργειών, αυτή η αστυνομική «τράπεζα» μεγάλωσε αριθμητικά. Σε αυτές τις καταχωρήσεις, υπάρχουν οι συλληφθέντες ληστές του Βελβεντού και όσοι αναζητούνται.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, σε αυτή την «τράπεζα δεδομένων» υπάρχει όλη η νέα... «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», υπάρχουν ακόμη και πολλοί από τους 45 συλληφθέντες για συμμετοχή σε αυτή.

Κι όμως η ΕΛ.ΑΣ είχε ξεκινήσει το «φακέλωμα» των... ανήλικων αναρχικών από τις αρχές του 2007, βάζοντας στην ηλεκτρονική τράπεζα, πληροφορίες για τουλάχιστον 650 άτομα...

Στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων καταχωρήθηκαν στοιχεία, οικογενειακή κατάσταση, συλλήψεις, προσαγωγές, αποτυπώματα και DNA. Η αρχή, όπως επισημαινόταν σε ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» στις 15 Ιανουαρίου 2007, που υπενθυμίζει το bloko.gr, είχε γίνει με την καταχώρηση ατόμων που κινούνταν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο και τα οποία είχαν οδηγηθεί στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, είτε για εξακρίβωση στοιχείων, είτε μετά από προσαγωγές ή από συλλήψεις.

Στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛ.ΑΣ καταχωρούνταν τα πλήρη βιογραφικά στοιχεία των ατόμων που δήλωναν αναρχικοί, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να χαρτογραφηθεί ο χώρος στο οποίο αναπτυσσόταν το ιδεολογικό κίνημα των Εξαρχείων, αφετέρου να δοθούν ονοματολογικά στοιχεία στους γνωστούς αγνώστους. Τότε είχαν καταχωρηθεί περίπου 650 άτομα, διαφόρων ηλικιών, που κατά την αστυνομία συμπεριλαμβάνονταν... ηλικιωμένοι «καθοδηγητές» και... νεαρές «ομάδες κρούσης».

Όσοι «επαναλαμβάνονταν» στα δελτία προσαγωγών ή συλλήψεων καταλάμβαναν υψηλότερες θέσεις στην σχετική τράπεζα δεδομένων με διαφορετική «χρωματική» ένδειξη αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Στην σχετική αστυνομική έκθεση για το «προφίλ» του αναρχικού χώρου, γινόταν λόγο για 4 ισχυρές ομάδες, συνολικού αριθμού περίπου 1.000 ατόμων που ενημερώνονται και καθοδηγούνται για τη δράση τους μέσω... sms!

Στην ίδια έκθεση καταγράφονταν 27 στέκια στην Αττική, στα οποία περιλαμβάνονται μάλιστα και ορισμένοι υπό διαρκή κατάληψη χώροι πανεπιστημιακών σχολών... βλέπε Βίλες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Π. Νασιουτζικ για τον Νίκο Ρωμανό: «Ο Αλέξης ξεψύχησε στα χέρια του»

Νέα μαρτυρία για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ - "Είχαν ρουκετοβόλο"

Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική στο ξενοδοχείο του Βόλου όπου έμειναν οι ληστές του Βελβεντού

Δένδιας: Κάποιοι θέλουν να χυθεί πολιτικό αίμα

«Τι ταινία γυρίζετε;» ρώτησε κάτοικος του Βελβεντού έναν από τους ληστές

Τι λένε δύο αυτόπτες μάρτυρες για τα κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών - Ανατριχίλα από τις φωτογραφίες τουςΠαναγιώτης Σπυρόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο