Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Φίλος Παύλου Φύσσα: Μας κυνηγούσαν και φώναζαν “ελάτε εδώ κότες θα σας σφάξουμε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τις συνθήκες, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς και τη συνάντηση του με τον Γιώργο Ρουπακιά στο κρατητήριο περιέγραψε ο μάρτυρας Μιχάλης Ξυπόλητος, φίλος του άτυχου 34χρόνου μουσικού.

Ο μάρτυρας βρισκόταν μαζί με τον Παύλο Φύσσα στη καφετέρια “Κοράλι” στο Κερατσίνι, το βράδυ του τραγικού περιστατικού που οδήγησε στο θάνατο του. Όπως και ο Νίκος Μαντάς, ο μάρτυρας αναγνώρισε τους κατηγορούμενους Ιωάννη Άγγο, Αναστάσιο Μιχάλαρο και Λέων Τσαλίκη ως τρία από τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν το μοιραίο βράδυ εντός και εκτός της καφετέριας “Κοράλι”.
Ο μάρτυρας τον περασμένο Απρίλιο την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων λέγοντας χαρακτηριστικά:” Χτυπήθηκα στο κεφάλι. Ο τρόπος που μας επιτέθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν ίδιος με αυτόν στην Αμφιάλη”.
Ο μάρτυρας, όπως κι άλλοι που έχουν καταθέσει, στο δικαστήριο τόνισε πως πριν από το μοιραίο περιστατικό οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς απήυθυνε ερώτηση στον 34χρόνο μουσικό: ” Άκουσα την ερώτηση προς τον Παύλο. Τον ρώτησε αν αυτή ειναι η Κεφαληνίας και ο Φύσσας απάντησε θετικά. Του είπε ευχαριστώ και έφυγε”.
Ο φίλος του Παύλου Φύσσα και μουσικός αναφέρθηκε στην κατάθεση του σε μία ομάδα περίπου 10 ατόμων (η οποία συνεχώς αυξανόταν και έφτασε τα περίπου 40 άτομα) οι οποίοι επιχείρησαν να εγκλωβίσουν την παρέα του μουσικού. “Φορούσαν κοκάλινα γάντια. Δυο κρατούσαν ξύλα στα χέρια και ήταν κρυμμένοι πίσω από ένα αυτοκίνητο. Νιώσαμε ότι απειλούμαστε”, είπε ο μάρτυρας, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε πως η παρέα τους απομακρύνθηκε προς την Τσαλδάρη “γιατί δεν θέλαμε να δημιουργηθεί ένταση”.
Ο Μιχάλης Ξυπόλυτος είπε πως ένα ασημί αυτοκίνητο σταμάτησε στη μέση του δρόμου και “πίσω του ήταν 6 – 8 μηχανές με δυο άτομα η καθεμία και όλοι φορούσαν κράνη. Μου έδωσαν την εντύπωση πως ήταν όλοι μαζί λειτουργούσαν συντεταγμένα”
Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον μάρτυρα, τα 10 άτομα έγιναν 40 και άρχισαν να τους κυνηγούν. “Τα ρόπαλα μέσα είχαν και καρφιά ήταν ίδια με την επίθεση στο Πέραμα” είπε. Ο νεαρός περιέγραψε: “Μας κυνηγούσαν και φώναζαν “ελάτε εδώ κότες θα σας σφάξουμε”. Μας απειλούσαν και υπήρχε έντονη φασαρία. Ο Φύσσας φώναξε τρέχουμε – τρέχουμε και αρχίσαμε να τρέχουμε. Εγώ κρύφτηκα με δυο ακομη παιδιά σε μια πυλωτή. Ο Νίκος (σ.σ. μέλος της παρέας) κάλεσε την αστυνομία. Ακούσαμε διάφορες μηχανές να περνάνε και φώναζαν “βγείτε έξω κότες”. Εμείς ήμασταν κρυμμένοι. Όταν ήρθε το περιπολικό μας έβαλαν χειροπέδες και μας έλαβαν σε ένα περιπολικό, το οποίο χάλασε και μετά περιμέναμε να έρθει άλλο. Από τον ασύρματο ακούσαμε πως κάποιος μαχαιρώθηκε στην καρδιά”.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Ξυπόλητος αναφέρθηκε στη συνάντηση των φίλων του Παύλου Φύσσα με τον Γιώργο Ρουπακιά στο αστυνομικό τμήμα του Κερατσινίου. Για δέκα λεπτά παρέμειναν στο ίδιο κελί, τόνισ,ε χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον φίλο τους. “Μέσα στο ΑΤ του Κερατσινίου μας πέρασαν από σωματικό έλεγχο και μας έβαλαν σε ένα δωμάτιο για να περιμένουμε. Στο δωμάτιο ήταν και άλλος ένας άνδρας που δεν το είχαμε ξαναδεί” κατέθεσε ο μάρτυρας και συνέχισε “καθόταν στην πολυθρόνα και εμείς νομίζαμε πως ήταν αστυνομικός. Του ζητήσαμε άδεια να καθίσουμε και να πάρουμε τηλέφωνο και μας την έδωσε. Εκείνος έστελνε συνεχώς μηνύματα. Έδειχνε οτι γνωρίζει ότι κατι εχει γίνει, αλλά ζητούσε να μάθει από εμάς λεπτομέρειες. Μας ρωτούσε να μάθει αν είμαστε πολιτικοποιημένοι. Όταν μας τηλεφώνησαν και μας είπαν οτι ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί επικράτησε ένταση και ζήτησε ο άνδρας ζήτησε να τον πάρουν από το γραφείο. Αργότερα τον κατέβασαν από τον τρίτο όροφο και είδαμε πως αυτός που ομολόγησε, δηλαδή ο Ρουπακιάς ήταν ο άνδρας που ήταν μαζί μας στο γραφείο “.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε