Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Οι ληστές είχαν “υποσχεθεί ” πως θα ξανάρθουν – Πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον ταχυδρόμο

Φθιώτιδα: Οι ληστές είχαν “υποσχεθεί ” πως θα ξανάρθουν – Πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον ταχυδρόμο

Όλα εκτυλίχθηκαν μόλις 5 μέτρα από το Α.Τ. Μακρακώμης και μπροστά στα έντρομα μάτια μαθητών του Δημοτικού, που εκείνη την ώρα πήγαιναν στο σχολείο τους.

Δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί στον ταχυδρόμο που μοίραζε συντάξεις. Όταν αντιστάθηκε για να μην καταφέρουν να του πάρουν την τσάντα με τα χρήματα, δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν στο πόδι. Το ποσό υπολογίζεται πως είναι 80.000 ευρώ.

Όλο αυτό το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων που ήταν στη πλατεία εκείνη τη στιγμή, ενώ ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας με τυφλό τραύμα στο πόδι.

Το χρονικό της ληστείας

Ο ταχυδρομικός διανομέας μόλις είχε πάρει χρήματα από την ΕΤΕ που είναι στη πλατεία της Μακρακώμης μαζί με δύο συναδέλφους του και πήγαινε για το ταχυδρομείο που είναι στην άλλη άκρη της πλατείας.

Ο ένας από τους δυο ληστές με κουκούλα και πιστόλι, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, βγαίνει από το αυτοκίνητο και βλέποντας το μπουφάν του πρώτου υπαλλήλου να φουσκώνει περισσότερο του ζητά τα χρήματα, σημαδεύοντάς τον.

Ο 43χρονος ταχυδρομικός του λέει σε έντονο ύφος ότι δεν έχει χρήματα και να τους αφήσει ήσυχους και τότε ο ληστής σημαδεύοντάς τον στην κοιλιά του φώναξε: “δώσε τώρα τα λεφτά, γιατί θα σε πυροβολήσω…”.

Ο ταχυδρόμος καταλαβαίνει ότι ο ληστής δεν αστειεύεται και κατεβάζει κάτω το χέρι με αποτέλεσμα η σφαίρα να τον βρει στο πόδι.

Οι συνάδελφοί του παρακολουθούν σοκαρισμένοι και ο ένας από τους δύο πετά τη τσάντα με τα χρήματα κάτω, για να αποτρέψει το ληστή να πυροβολήσει ξανά.

Ο κακοποιός αρπάζει τη τσάντα και μπαίνει σε ένα ασημί BMW αυτοκίνητο και φεύγει μαζί με τον συνεργό του. Μάλιστα μερικά χαρτονομίσματα σκόρπισαν στο δρόμο.

Η αστυνομία εξαπόλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών στην ευρύτερη περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι πριν από ένα μήνα περίπου είχαν κάνει και πάλι απόπειρα ληστείας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μακρακώμη. Τότε δεν είχαν καταφέρει να βρουν χρήματα και ο ένας από αυτούς έφυγε φωνάζοντας “θα τα ξαναπούμε”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε