Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γαλλική πρεσβεία: Η τρομοκρατική επίθεση – μήνυμα

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Ως ένα απλό και επιχειρησιακά εύκολο χτύπημα περιγράφουν στο Newsit.gr έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής την τρομοκρατική ενέργεια κατά της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα. Οι άγνωστοι που πέταξαν τη χειροβομβίδα κατάφεραν να στείλουν ένα τρομο – μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Μπορεί το σημείο να είναι ένα από τα πλέον φυλασσόμενα στην καρδιά της Αθήνας. Μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκεται στο πλάι του υπουργείου Εξωτερικών και απέναντι από την Ελληνική Βουλή, αρκεί για να καταλάβει τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν.

Ωστόσο οι τρομοκράτες απέδειξαν ότι αρκεί να υπάρχει θράσος για να γίνει ένα τρομοκρατικό χτύπημα.
Η διέλευση μιας μηχανής με δύο άτομα δεν μπορεί να εντοπιστεί ως ύποπτη από τους άνδρες ασφαλείας ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και μάλιστα σε μια ώρα όπου η κίνηση έχει αρχίσει να αυξάνεται.
Την ίδια ώρα οι τρομοκράτες δεν κουβαλούν κάποιο βαρύ οπλισμό που να “προδίδει” τους σκοπούς τους. Η χειροβομβίδα και ο ατομικός τους οπλισμός, πιθανότατα ένα πιστόλι, εύκολα μπορούν να χωρέσουν σε μια τσέπη.
Η ίδια η εκτόξευση της χειροβομβίδας δεν χρειάζεται παρά μια απλή εκπαίδευση και μια απλή κίνηση η οποία μπορεί να γίνει με τη μηχανή εν κινήσει, γεγονός που εξασφαλίζει στους τρομοκράτες τόσο το στοιχείο του αιφνιδιασμού, όσο όμως και πολύτιμα δευτερόλεπτα κατά τη διαφυγή τους.


Στο σημείο όπου βρίσκεται η Γαλλική πρεσβεία οι τρομοκράτες είχαν είχαν μπροστά τους δεκάδες δρόμους διαφυγής, είτε δεξιά προς το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια, είτε ευθεία προς το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είτε αριστερά προς την οδό Συγγρού και τα νότια προάστια.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε