Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Για ποιο λόγο προετοίμαζαν το σπίτι στη Ν. Χαλκηδόνα – «Καθαρό» το πιστόλι του Νικολόπουλου

Ένα κλειδί που βρέθηκε στην κατοχή του Μιχάλη Νικολόπουλου “άνοιξε” το δρόμο της Αντιτρομοκρατικής για το σπίτι της οδού Θεμιστοκλέους, στη Νέα Χαλκηδόνα.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έρευνες στη μονοκατοικία της οδού Θεμιστοκλέους 18. Οπλισμός δε βρέθηκε, όμως φαίνεται πως ανακαλύφθηκε ο λόγος που είχε νοικιαστεί από τους υπόπτους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το είχε νοικιάσει ο Μ. Νικολόπουλος και ακόμη ένα άτομο, με το όνομα Γεώργιος Μπότσογλου. Και εκτιμάται ότι το προετοίμαζαν για να μείνουν εκεί όσοι καταζητούνται από την Αστυνομία για συμμέτοχή στην οργάνωση.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η μονοκατοικία είχε ενοικιαστεί από άτομο που εμφανίστηκε με στοιχεία: Γεώργιος Μπότσογλου του Παναγιώτη και της Φρειδερίκης, γεν. 05-12-1978 στη Θεσσαλονίκη με αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ΑΕ 165370, που φέρεται να εκδόθηκε την 23-01-2007 από το Τμήμα Ασφαλείας Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Η Αντιτρομοκρατική ζητά από όσους πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται, να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και υπενθυμίζει ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι νέες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής έγιναν μια μέρα μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Μιχάλη Νικολόπουλου, στη Νέα Κηφισιά. Εναντίον του εκκρεμούσαν δυο εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους “Πυρήνες” αλλά και για την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων τον περασμένο Νοέμβριο.

«Καθαρό» το πιστόλι – Ζητά πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ.

Νέες φωτογραφίες του Μιχάλη Νικολόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, καθώς επίσης και τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος.
Τωρινή φωτογραφία του Νικολόπουλου που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία
Ο νεαρός κυκλοφορούσε με τα στοιχεία: Διαμαντής Κωνσταντίνος του Αναστασίου και της Ευγενίας, γεν. 04-06-1989 στα Ιωάννινα, ΑΔΤ: ΑΗ – 594987 / 12-05-2009 / Β΄ Τμήμα Ασφάλειας Αιγάλεω.

Η ΕΛ.ΑΣ.παρακαλεί τους πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και υπενθυμίζει ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Η φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας του Νικολόπουλου
Αργά το μεσημέρι, ο Μιχάλης Νικολόπουλος οδηγήθηκε στον Εφέτη Ανακριτή, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον Εφέτη Ανακριτή, για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στο πιστόλι, τύπου Glock, 9 χιλιοστών που βρέθηκε πάνω του, τη στιγμή της σύλληψής του, έδειξαν ότι είναι “καθαρό” και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία τρομοκρατική ενέργεια.

Νέα εντάλματα για τα «τρόμο-δέματα»
Τρία νέα εντάλματα σύλληψης, για ήδη καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εξέδωσαν οι Εφέτες Ανακριτές. Νέες φωτογραφίες του Μ. Νικολόπουλου στη δημοσιότητα. Αφορούν στην αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες στην Αθήνα και ξένους ηγέτες στο εξωτερικό.

Τα νέα εντάλματα εκδόθηκαν για τους Γιώργο Νικολόπουλο, αδελφό του 23χρονου που συνελήφθη στην Κηφισιά, Νταμιανό Μπολάνο και Χρήστο Τσάκαλο, αδελφό του Γεράσιμου Τσάκαλου που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τον περασμένο Νοέμβριο με τον Παναγιώτη Αργυρού για τα «τρόμο-δέματα».

Στην υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων είναι ήδη κατηγορούμενοι μαζί με τους Γεράσιμο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρού, οι Χάρης Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Αλέξανδρος Μητρούσιας. Οι τέσσερις τελευταίοι δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε