Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γνωστή τραγουδίστρια κατηγορείται για μεγάλη απάτη με επιδοτήση του ΕΣΠΑ

Γνωστή τραγουδίστρια κατηγορείται για μεγάλη απάτη με επιδοτήση του ΕΣΠΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.03.2013 | 07:41
Πρώτη δημοσίευση: 26.03.2013 | 18:29

Καλοστημένη απάτη με εικονικά προγράμματα σπουδών! Με πλαστά διακαιολογητικά εγκρίθηκε επιδότηση από το ΕΣΠΑ ύφους 73.609 ευρώ για τους δυο κατηγορούμενους εκ των οποίων η μία είναι γνωστή τραγουδίστρια.

Από το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία  σε βάρος 5 ατόμων, που εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας υφαρπαγής επιχορήγησης επιχειρηματικής πρότασης, μέσω του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που υπάγεται στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ειδικότερα, η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία, της άμεσης συνέργειας σε πλαστογραφία μετά χρήσεως και σε απόπειρα, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της παράβασης των νόμων σχετικά με την κύρωση της σύμβασης για την προστασία οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων καθώς και των διατάξεων της νομοθεσίας περί σχέσεων Κράτους – Πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο από τους κατηγορουμένους, μέτοχοι υπό σύσταση εταιρείας, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ως δικαιολογητικά, συνυπέβαλαν επιχειρηματική πρόταση σε μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση, προετοιμασία και διαπραγμάτευση εθνικών και περιφερειακών προτάσεων, που υποβάλλονται στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Αξίζει να σημειωθεί η μία από τους δυο κατηγορούμενους είναι γνωστή 57χρονη τραγουδίστρια.

Η επιχειρηματική πρόταση αφορούσε δραστηριότητες διεπιστημονικών ερευνών και πειραματικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και ρομποτικής. Τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν «δήθεν» πτυχία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των Η.Π.Α και της Πάτρας, καθώς και Ινστιτούτου των Χανίων.

Επιπλέον, οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι, υπάλληλοι- αξιολογητές της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, έκαναν δεκτά τα δικαιολογητικά, χωρίς να διαπιστώσουν, όπως όφειλαν, ότι ήταν πλαστά και ανακριβή, με αποτέλεσμα να προωθήσουν την πρόταση στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας και να εγκριθεί οικονομική επιχορήγηση, ύψους 73.609 ευρώ.

Η εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας είχε σαν αποτέλεσμα να μην εκταμιευθεί το ποσό και να αποφευχθεί έτσι η βλάβη σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γενικότερα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάλληλοι νοσοκομείων έδιναν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας!

 Από σήμερα οι αιτήσεις για το ΕΣΠΑ

 ΕΣΠΑ: 44 δισ.ευρώ θα αξιοποιήσει η Ελλάδα έως το 2022

 Επιδότηση στους φοιτητές που θα μετακινηθούν λόγω "Αθηνάς"

 Ποιες γυναίκες δικαιούνται επιδότηση 32.000 ευρώ

 Επιδότηση από το ΕΣΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Διαδώστε αυτό το άρθρο