Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

H τραγική μητέρα του 15χρονου – ‘Εχασε το φως του το κοριτσάκι

Η μητέρα του 15χρονου που διαμελίστηκε από την έκρηξη στα Πατήσια
Η μητέρα του 15χρονου που διαμελίστηκε από την έκρηξη στα Πατήσια

–  Αρνείται εμπλοκή στην έκρηξη η “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” 
–  15χρονος το θύμα των “επαναστατών”
– Συγκλονιστική η μαρτυρία της μητέρας για τη φονική έκρηξη

Με προκήρυξή της πριν από λίγο στο indymedia η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς αρνείται οτι έχει οποιαδήποτε σχέση με την χθεσινοβραδινή έκρηξη στα Κάτω Πατήσια.

Η προκήρυξη ξεκινά ως εξής: “Το τελευταίο 24ωρο βρισκόμαστε σε μια πλήρη συναισθηματική αντίθεση…
Από την μία απέραντη θλίψη για το γεγονός του θανάτου του 15χρονου Αφγανού και τον τραυματισμό της αδερφής του και από την άλλη μέγιστη οργή για τα ρεπορτάζ των media που επιχειρούν να εμπλέξουν την οργάνωση μας σε αυτό το περιστατικό εντελώς αυθαίρετα και επιτηδευμένα. Δεν συνηθίζουμε να “ενοχλούμαστε” από τα τρομοσενάρια των media όμως η σοβαρότητα του γεγονότος μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε δημόσια άμεσα χωρίς να συνδυάζεται με κάποια ενέργεια μας. Γι αυτό:

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΥΘΥΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΝ

Γνωρίζουμε ότι ο λόγος μας απέναντι στον λόγο της Αντιτρομοκρατικής δεν έχει την ίδια προβολή αφού τα media εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία “φωτογραφίζουν” και συκοφαντούν την οργάνωση μας και την δήθεν εμπλοκή μας στην έκρηξη στα Πατήσια”.

Μιλούν επίσης για “βρώμικο” παιχνίδι της αστυνομίας. Διαβάστε εδώ όλη την προκήρυξη

Χάνει το φως του το 10χρονο κοριτσάκι

Tο 10χρονο κορίτσι κινδυνεύει να χάσει το φως του και υποβάλλεται σε λεπτή χειρουργική επέμβαση ενώ η μητέρα προσπαθεί να σταθεί δίπλα του με όσες δυνάμεις της απομένουν. Η βόμβα τραυμάτισε σοβαρά τη 10χρονη κοπέλα που έχει τραύματα σε όλο της το σώμα και το κεφάλι. 

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν το μικρό κοριτσάκι έχει διασωληνωθεί και φέρει σοβαρότατα τραύματα και στα δύο μάτια, πολλαπλά τραύματα άνω και κάτω βλεφάρων και θα απαιτηθεί να γίνει και νέα επέμβαση. Ωστόσο, το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει πως η πρόγνωση για την οφθαλμολογική αντιμετώπιση είναι δυσμενής, που σημαίνει ότι το κορίτσι χρειάζεται ένα θαύμα για να ξαναδει το φως.

Τα ευρήματα παραπέμπουν σε προηγούμενο χτύπημα της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη.

Η συνδεσμολογία, το υλικό και το πως ήταν τοποθετημένος ο μηχανισμός που εξερράγη στα χέρια του δεκαπεντάχρονου παιδιού απ’ το Αφγανιστάν διαμελίζοντάς το, είναι σχεδόν όμοια με αυτή που εξερράγη στο προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Νewsit τα εκρηκτικα ήταν τοποθετημένα μέσα σε μεταλλικό σωλήνα  

από τον οποίο εξείχαν καλώδια, υπήρχε και ένα ρολόϊ και μια λάμπα. Η αντίσταση της λάμπας είχε τον ρόλο του πυροκροτητή. Πιθανολογείται οτι εξερράγη όταν “πείραξε” το ρολόϊ ο15χρονος.
 
Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και σήμερα το πρωί.

Απ’ την Καμπούλ στην Αθήνα

Έφυγε απ’ την Καμπούλ μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του για να αποφύγει τις βόμβες και τον πόλεμο…Ήρθε στην Ελλάδα και ήταν ικανοποιημένος αν και αναγκαζόταν να ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό.

Ήταν ελεύθερος απ’ την τυφλή βία. Ίσως είχε κάποιο μέλλον έστω και δύσκολο τόσο εκείνος όσο και η 10χρονη αδελφούλα του, αυτό τουλάχιστον πίστευε η μητέρα τους που τα πήρε μωρά παιδιά απ’ την Καμπούλ και μετά από ένα δύσκολο ταξίδι τα έφερε στην Αθήνα.

Η Αθήνα δεν έχει Ταλιμπάν, ούτε σωτήρες Αμερικανούς, δεν έχει αντίπαλες φατρίες και η ζωή έχει αξία… ή μήπως όχι.

Όπως κάθε βράδυ η μητέρα και τα δυο παιδιά έψαχναν στα σκουπίδια για λίγο φαγητό, για αντικείμενα που θα μπορούσαν να πουλήσουν. Στις 22:41 έφτασαν έξω απ’ το κτίριο της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΔΕΕ) στην οδό Ιακωβάτων στα Κάτω Πατήσια.

Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς η τραγική μάνα ήταν “το 10χρονο κορίτσι της που είδε έναν “θησαυρό” να τους περιμένει. Ένα σακίδιο που μπορεί να περιείχε “πολύτιμα αντικείμενα” και το πήρε στα χέρια της.
Ο 15χρονος το άνοιξε, είδε ένα χαλασμένο ρολόι, απογοητεύτηκε ίσως γιατί δεν ήταν χρήσιμο, πήγε να το ακουμπήσει ξανά πίσω στα σκαλιά…”
Κανείς τους δεν γνώριζε πως στην Αθήνα, χρόνια τώρα, δρουν… “επαναστάτες” το ίδιο φανατικοί με τους Ταλιμπάν.
Θρησκεία τους η βία. Ικανοί να τυφλωθούν από τη “θρησκεία” τους. Βάζουν βόμβες όπως οι Ταλιμπάν… σκοτώνουν αμάχους.
Χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά απ’ την Καμπούλ μια βόμβα έσκασε. Ένας νεαρός Αφγανός διαμελίστηκε. Το 15χρονο κορμί του έγινε ασπίδα για τη μητέρα και την αδελφή του που τραυματίστηκαν αλλά θα επιβιώσουν.
Χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά απ’ την Καμπούλ η ίδια τυφλή βία σκορπάει νεκρούς μόνο που εδώ είναι … εξευρωπαϊσμένη. Οι δολοφόνοι αυτοαπακαλούνται επαναστάτες.
 

Η τραγική μάνα
Τα τραύματα της μητέρας είναι επιπόλαια, όμως είναι η ψυχή της που αιμορραγεί. Για ώρα η 45χρονη γυναίκα πηγαινοερχόταν στα στενά καλώντας σε βοήθεια. Επέστρεφε στο σημείο της έκρηξης έσκυβε πάνω απ’ το διαμελισμένο κορμί του 15χρονου και θρηνούσε.

Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύεται η χαροκαμένη μάνα

Οι άνδρες του ΕΚΑΒ έδωσαν μάχη για να την απομακρύνουν απ’ το νεκρό παιδί και να την οδηγήσουν στο νοσοκομείο μαζί με την κόρη της.
Ειδικοί ψυχολόγοι ανέλαβαν να την πείσουν να πάει σε άλλο νοσοκομείο η ίδια για να της προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο κύριο μέλημα των γιατρών είναι να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό νευρικό κλονισμό που έχει υποστεί. Η χαροκαμένη μάνα νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό και της χορηγούνται ισχυρά φάρμακα προκειμένου να κοιμάται. Κάποια διαστήματα που ξυπνάει ζητάει τον 15χρονο γιο της και ξεσπά σε κλάματα. Στον 6ο όροφο που νοσηλεύεται βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δεν επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο. Δολοφονία εν ψυχρώ 

Δύο είναι τα σενάρια που επικρατούν. Οι τρομοκράτες φαίνεται πως είχαν μόλις τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό και δεν είχαν προλάβει να ενημερώσουν για την εκκένωση της περιοχής.
Το πλέον πιθανό είναι ότι ο βομβιστής άκουσε πίσω του την έκρηξη λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε τοποθετήσει τη βόμβα και έτσι δεν έκανε κανένα τηλεφώνημα. 
Για μια ακόμη φορά έπαιξαν με τις ζωές αθώων. Αυτή τη φορά οι αθώοι δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους.

Πριν ειδοποιηθεί η αστυνομία, πριν εκκενωθεί η περιοχή η βόμβα έσκασε στα χέρια του 15χρονου παιδιού.

Το μπέρδεμα με το πρωινό τηλεφώνημα
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένα τηλεφώνημα για βόμβα 15 λεπτά πριν τις εννιά. Ωστόσο το τηλεφώνημα που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter παρά τις πρώτες πληροφορίες δεν έγινε το βράδυ, αλλά το πρωί. Αν και ο άγνωστος ανέφερε τα Κάτω Πατήσια υπήρξε σύγχυση με τον τόπο όπου είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο άγνωστος ανέφερε πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην ΕΒΕΕ. Έγινε έρευνα αλλά δεν βρέθηκε τίποτε.
Ωστόσο 14 ώρες μετά ο μηχανισμός εξερράγη στην ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία  Διοίκησης Επιχειρήσεων) και έτσι όλα δείχνουν ότι υπήρξε μια σειρά τραγικών λαθών και συμπτώσεων που οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού από το Αφγανιστάν.

Τρομο-μυστήριο και σύγχυση

Αρχικά οι εκτιμήσεις της αστυνομίας ήταν ότι νεκρός ήταν ο τρομοκράτης, ο οποίος επιχείρησε να τοποθετήσει την βόμβα στην σχολή δημόσιας διοίκησης.

Από την έκρηξη, εκτός από τον νεκρό ο οποίος διαμελίστηκε, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται προληπτικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αγλαϊα Κυριακού, ένα 10χρονο κορίτσι, το οποίο ήταν στο σημείο με τη μητέρα του.

Όταν η μητέρα – αφγανικής καταγωγής – κατάφερε να συννενοηθεί με τους αστυνομικούς, τους είπε οτι ο νεκρός είναι ο 15χρονος γιος της. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η οικογένεια συνήθιζε τα βράδια να περιπλανιέται στην περιοχή και επειδή είναι πολύ φτωχοί μάζευαν ότι έβρισκαν σε κάδους απορριμμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή, πριν από λίγες ημέρες είχε τοποθετηθεί βόμβα στο σπίτι του προέδρου της ελληνοπακιστανικής κοινότητας.

Οι δηλώσεις Χρυσοχοϊδη: 

“Απόψε η τρομοκρατία έδειξε το πιο σκληρό το πιο απεχθές της πρόσωπο. Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες.
 
Αυτοί οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους, είτε πρόκειται για αστυνομικό, είτε πρόκειται για μετανάστη, είτε για τον οποιονδήποτε πολίτη.
 
Αυτοί οι δολοφόνοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία είναι απέναντι τους, γι’ αυτό είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.”

 

Στο newsit μίλησε ένας κάτοικος της περιοχής που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή μπροστά στο σημείο της τραγωδίας.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ newsit ο κ. Κώστας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε