Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Αντιτρομοκρατική ψάχνει τον “καθοδηγητή” της οργάνωσης – Αναζητούν τη γιάφκα με τα εκρηκτικά στην Αττική

– Ψάχνουν τα όπλα για πιθανή σύνδεση με αιματηρές επιθέσεις της Σέχτας
– Είχαν αστυνομικές στολές γιατί σχεδίαζαν ληστεία τράπεζας και ήθελαν να διαφύγουν εύκολα
– Η αντιτρομοκρατική είναι κοντά στον εντοπισμό της γιάφκας με τα εκρηκτικά

Μετά το ισχυρό πλήγμα κατά της τρομοκρατίας που υποστηρίζουν πως έκαναν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θέτουν ως στόχο, τον “καθοδηγητή”, δύο άτομα με συχνά ταξίδια στο Βόλο αλλά και ο εντοπισμός της εκρηκτικών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα, μετά τη σύλληψη του εκτελεστικού βραχίονα όπως υποστηρίζοιυν, είναι σχεδόν σίγουροι πως θα εντοπίσουν και τον αποθηκευτικό χώρο των εκρηκτικών, τον οποίο εκτιμούν πως βρίσκεται στην Αττική.

Την ίδια ώρα, αναμένονται ακόμα με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των τριών καλάσνικοφ, των επτά πιστολιών και ενός περίστροφου. Οι αξιωματικοί θα ερευνήσουν εάν υπάρχει ταυτοποίηση με τις ενέργειες της Σέχτας Επαναστατών ή την αιματηρή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009. Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η ανάλυση των τριών φορητών υπολογιστών και τα USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Βόλου. 

Ανάμεσα στα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του Βόλου φέρθηκαν πολλά πράγματα αστυνομικών, όπως καπέλα, στολές, φάροι και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ιδιόχειρα σημειώματα, φαίνεται πως σχεδίαζαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζα και θα το έκαναν φορώντας στολές αστυνομικών, προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντόπισμός τους σε περίπτωση καταδίωξης. 

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και τσιμεντένιες μπάλες με καρφιά, τις οποίες θεωρείται πως θα έριχναν επίτηδες στο δρόμο για να σκάσουν τα ελαστικά των περιπολικών. 

Πώς έφτασαν στις συλλήψεις

Η Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη του Μιχάλη Νικολόπουλου στην Κάτω Κηφισιά στις 26 Ιανουαρίου, είχαν φτάσει στο σπίτι της Νέας Χαλκηδόνας. Εκεί είχαν εντοπιστεί αποτυπώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που μέχρι τότε ήταν άγνωστα πρόσωπα για τους αξιωματούχους. Μάλιστα, πλάνα των δύο ατόμων είχαν βρεθεί και στην κάμερα στυλό που είχε βρεθεί στην κατόχή του τότε συλληφθέντα.

Από την παρακολούθηση επικοινωνιών έφθασαν στην περιοχή του Βόλο. Μάλιστα, εδώ και 10 ημέρες είχαν θέσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα υπό παρακολούθηση, όπου διαπίστωσαν τις ταυτότητες των ύποπτων ενοίκων.

Οι συλληφθέντες σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν ανέφεραν τα στοιχειά τους και δεν έδιναν αποτυπώματα.  Σε βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις εξής αξιόποινες πράξεις: Της τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή, της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι και οι έξι οι συλληφθέντες των Πυρήνων – Φωτογραφίες από την γιάφκα του Βόλου

Εισβολή σε γιάφκα στο Βόλο -Επιχείρηση και στην Αθήνα – Συλλάβαμε επτά μέλη των “Πυρήνων” λέει η αντιτρομοκρατική

“100 αστυνομικοί έζωσαν τη Νέα Ιωνία στο Βόλο” – Τι λένε οι κάτοικοι για τη “γιάφκα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε