Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Κ. Κούνεβα αποκλειστικά στο NewsIt.gr

Η Κ. Κούνεβα αποκλειστικά στο NewsIt.gr
,

Οργισμένη αλλά και απογοητευμένη μετά τη νέα επίθεση εναντίον συναδέλφου της συνδικαλίστριας η κ. Κούνεβα,

 η γυναίκα – σύμβολο για πολλούς εργαζόμενους μιλά στο NewsIt.gr.
“Το υπουργείο Εργασίας και η Επιθεώρηση πρέπειν να σταματήσουν να «κλείνουν» το μάτι στους εργοδότες, και τα  εργατικά συνδικάτα πρέπει επιτέλους να πετάξουν έξω τα κόμματα”,  λέει η Κωνσταντίνα Κούνεβα.
 
Ελάχιστες ώρες από τις καταγγελίες για την υπόθεση της «νέας Κούνεβα» της Θεσσαλονίκης, μιλάει για το σύστημα που εξακολουθεί να συντηρεί «εργασιακούς τρομοκράτες», που με ένα…μπουκάλι οξύ  προσπαθούν να βουλώσουν τα στόματα των εργαζομένων που διεκδικούν αυτά που έτσι και αλλιώς δικαιούνται.
 
Δεν “χαρίζεται”, παρά τον έναν χρόνο ταλαιπωρίας στο νοσοκομείο: ούτε στο υπουργείο Εργασίας που, όπως λέει, δίνει όλα τα περιθώρια στους εργοδότες να λειτουργήσουν παράνομα, ούτε στα συνδικάτα, τα οποία φαίνεται να έχουν χάσει το δρόμο τους, μπερδεμένα με τα συμφέροντα των κομμάτων!
Λίγες ώρες από το 2ο μπουκάλι υδροχλωρικού οξέως που έπεσε στο αυτοκίνητο της συνδικαλίστριας καθαρίστριας του αεροδρομίου Μακεδονία, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δηλώνει: “να μην φοβάται, έκανε το σωστό!”
Ακούστε ηχητικό απόσπασμα:

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤ’ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΚΚΡΕΜΕΙ  ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

 
Η εργοδοτική εταιρία της Βενετίας Μανωλοπούλου, της συνδικαλίστριας καθαρίστριας από την Θεσσαλονίκη που βρήκε το αυτοκίνητό της χθες το βράδυ διαβρωμένο από υδροχλωρικό οξύ, έχει εις βάρος της ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα, για εργασιακές παραβάσεις κατ’ εξακολούθηση.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες καθαρισμού στην συμπρωτεύουσα, με συμβάσεις σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, και πολλά κτίρια δημοσίων υπηρεσιών.
Πάντως το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι εξαιτίας “της ανησυχίας που προκαλεί το ενδεχόμενο – που διερευνάται από τις Αστυνομικές Αρχές – να πρόκειται για εκφοβισμό λόγω της συνδικαλιστικής της ιδιότητας” αντιμετωπίζει με προσοχή το θέμα. Επιπλέον εξήγησε ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σχεδιάζει εντατικότερους ελέγχους στο χώρο καθαριότητας και θα ελέγξει τη νομιμότητα λειτουργίας των εταρειών που εργάζεται η συνδικαλίστρια.

Δείτε στο βίντεο πώς έγινε το αυτοκίνητο και ακούστε την ιδιοκτήτρια να εξιστορεί το συμβάν. 

Η τρομοκρατημένη καθαρίστρια μιλώντας στο NewsIt.gr, εξηγεί ότι εδώ και καιρό, τόσο η ίδια, όσο και άλλες καθαρίστριες στο αεροδρόμιο Μακεδονία, είχαν ξεκινήσει «πόλεμο» καταγγελιών στην επιθεώρηση εργασίας, σχετικά με τις εργασιακές παραβάσεις της εταιρίας εις βάρος τους.
 
«Δεν ξέρω αν τελικά ήταν άνθρωπος της εταιρίας» εξηγεί η κ.Μανωλοπούλου «όμως από την στιγμή που υπάρχει η συγκεκριμένη διένεξη για τα μεροκάματά μας, δεν μπορεί να πάει αλλού το μυαλό μου, παρά η επίθεση να είναι από κάποιον από τον χώρο εργασίας μου». 
Η «νέα Κούνεβα», όπως την αποκαλούν από σήμερα οι συναδέλφισσές της στο σωματείο, ομολογεί ότι φοβάται πάρα πολύ, όμως στιγμή δεν σκέφτεται να κάνει πίσω, αφού παλεύει για αυτό που δικαιούται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε