Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η “Τριάδα” της φρίκης τρομοκρατεί την Αθήνα – Βιάζουν και ληστεύουν χωρίς έλεος – Το προφίλ των δραστών

Η “Τριάδα” της φρίκης τρομοκρατεί την Αθήνα – Βιάζουν και ληστεύουν χωρίς έλεος – Το προφίλ των δραστών

– Τελευταίο τους θύμα μία μητέρα που βίασαν μπροστά στα παιδιά της στη Γλυφάδα
– “Αδίστακτους με άρτια γνώση των όπλων” χαρακτηρίζει τους ληστές η αστυνομία
– Οι αρχές προβληματίζονται για την πληροφόρηση των κακοποιών
– Οι ληστές με τα καλάσνικοφ “χτυπάνε” δίχως να αφήνουν ίχνη
– Διπλασιάστηκε η βαριά εγκληματικότητα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

H “Τριάδα” με τα πολεμικά καλάσνικοφ σπέρνει τον τρόμο σε όλες τις οικογένειες της Αθήνας παρά το γεγονός ότι η αστυνομία από τις κατά μέσο όρο 3 με 4 ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια πολιτών που καταγράφονται, δημοσιοποιεί έπειτα από επιλογή τη μία. Το τραγικό περιστατικό που αποκαλύφθηκε σήμερα δείχνει και πάλι πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που δρουν οι κακοποιοί και έχει γεμίσει ανασφάλεια εκατοντάδες οικογένειες.

Η συγκεκριμένη συμμορία το τελευταίο δίμηνο έχει εισβάλει με τα πολεμικά όπλα σε τουλάχιστον 7 με 10 σπίτια, με τα θύματά τους να ζουν εφιαλτικές στιγμές, όπως και στην περίπτωση της οικογένειας της Γλυφάδας.

Η ληστρική εισβολή της αδίστακτης «τριάδας» των καλάσνικοφ, καταγράφηκε περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα της Τρίτης, χωρίς φυσικά να δημοσιοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Οι δράστες εισέβαλλαν στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Στο εσωτερικό του βρίσκονταν ο πατέρας, η μητέρα και τα παιδιά τους, 2 χρονών, δίδυμα. Ακινητοποίησαν το ζευγάρι, που ξύπνησε με τις κάνες των όπλων στο πρόσωπό τους. Απομόνωσαν τον πατέρα. Τον κλείδωσαν στο δωμάτιο των παιδιών. Η κακοποίηση της μητέρας για περισσότερες από 2 ώρες είναι απερίγραπτη, ξεπερνά κάθε όριο αγριότητας, και αυτή ναι, σίγουρα, είναι μη ανακοινώσιμη. διαβάστε εδω την είδηση)

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, είναι σε θέση να γνωρίζουν, στοιχεία της εγκληματικής «τριάδας», πρόκειται για αλλοδαπούς, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για άλλα αδικήματα.

Επιθέσεις της “Τριάδας”

Οι ίδιοι αξιωματικοί αποδίδουν στην συγκεκριμένη «τριάδα», την εισβολή σε σπίτι, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, στην Αγ. Παρασκευή όπου ακινητοποίησαν την 40χρονη ιδιοκτήτρια, με δυο πολεμικά καλάσνικοφ και ένα μαχαίρι. 

Με αντίστοιχο τρόπο είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στου Παπάγου, στις 22 Σεπτεμβρίου, ακινητοποιώντας την 27χρονη ένοικο, από την οποία άρπαξαν χρυσαφικά, αλλά και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της με το οποίο διέφυγαν. Στις 5 Σεπτεμβρίου είχαν μπει σε διώροφη μονοκατοικία στη Βούλα, όπου ακινητοποίησαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη και τη φίλη του, άρπαξαν ένα ρολόι, ένα δαχτυλίδι, έναν φορητό υπολογιστή, δυο κινητά και 300 ευρώ. Πήραν μαζί τους και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το οποίο όμως δεν έκλεψαν.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, είχαν προβεί σε επιδρομή «υπερπαραγωγή», όταν είχαν εισβάλει σε μονοκατοικία 52χρονου επιχειρηματία στη Βούλα. Αρχικά άρπαξαν 500 ευρώ και τα δύο πολυτελή οχήματα της οικογένειας. Ο ένας δράστης έμεινε με τη σύζυγο του επιχειρηματία, πήραν τον ίδιο με αυτοκίνητο, τον ανάγκασαν να προβεί σε αναλήψεις 3.000 ευρώ από ΑΤΜ, στη Γλυφάδα. Το μαρτύριο συνεχίστηκε αφού τον οδήγησαν στην επιχείρησή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που διατηρεί στην Ηλιούπολη και άρπαξαν ένα φορητό χρηματοκιβώτιο. Τον επέστρεψαν σπίτι και εξαφανίστηκαν, παίρνοντας και τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα που είχε η οικογένεια.

Το προφίλ των αδίστακτων εγκληματιών

Σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας η συμμορία αυτή χαρακτηρίζεται εξόχως επικίνδυνη καθώς διαθέτουν βαρύ οπλισμό στον οποίο είναι άρτια εκπαιδευμένοι. Επιπλέον οι ληστές με τα καλάσνικοφ φαίνεται να έχουν ένα αρκετά καλό δίκτυο πληροφόρησης καθώς τα οι στόχοι που διαλέγουν δεν επιλέγονται τυχαία. Πρόκειται στο σύνολο των περιπτώσεων για στόχους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. 

Όπως δήλωσε στο Νewsit o εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής “σε κάθε περίπτωση είναι μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι οι μόνοι στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι είναι πολλές από αυτές. Και ο τρόπος δράσης, ο τρόπος χρήσης των όπλων, η μεθοδολογία με την οποία λειτουργούν, δείχνουν ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση που είναι πανέτοιμη για μελλοντικές συνενοχές.

ΑΛΛΑΞΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

“Δεν είναι ψέμματα και δεν είναι καθόλου λάθος” εξηγεί ο κύριος Τσιγρκής “οτι η Ελλάδα πριν κάποια χρόνια ήταν μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη. Μετά περάσαμε σε μια μέση κατηγορία σε ευρωπαϊκο επίπεδο και σήμερα δυστυχώς είμαστε η χώρα που σε επίπεδο Ε.Ε παρουσιάζει την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της εγκληματικότητας ανά έτος. Δυστυχώς αυτό είναι κακός προάγγελος γιατί η Ελλάδα από μια ήσυχη χώρα μετατρέπεται δυστυχώς σε μια χώρα στην οποία υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση – μετακίνηση λαθρομεταναστών, παράνομων ουσιών, οργανωμένου εγκλήματος καθημερινής βίαιης εγκληματικότητας. Τα στοιχεία, τα τελευταία επίσημα στοιχεία, μιλάνε σχεδόν για διπλασιασμό της βαριάς εγληματικότητας κατά της ιδιοκτησίας στη χώρα μας. Τα φαινόμενα της οικονομικής κρίσης αλλά και γενικότερα της κρίσης θεσμών και αξιών στη χώρα μας την τελευταία διετία έχουν αποτυπωθεί με τον πλέον αναγλυφο τρόπο, στην ποσότητα και στην ποιόητητα του εγκλήματος. Σήμερα η Ελλάδα πράγματι έχει αλλάξει κατηγορία. Εχει ένα ενηλιωμένο έγκλημα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα του χθες και βεβαίως οι Ελληνες παραμένουν οι πλέον φοβισμένοι Ευρωπαίοι πολίτες. Oι έλληνες φοβούνται γιατί πέρα από το γεγονός πως υπάρχει κλιμάκωση της εγκληματικότητας, αισθάνονται και απολύτως απροστάτευτοι”.

ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ

“Πλέον οι κακοποιοί ασκούν απίστευτη βία για πολύ μικρά χρηματικά ποσά” επεσήμανε ο κύριος Τσιγκρής.  “Φοβάμαι πολύ  πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε ακόμη χειρότερες εγκληματικές επιθέσεις με μεγαλύτερη βία και για πολύ μικρότερη αποκομιδή κερδών. Το τρίπτυχο που λέει πως οι έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι, το γεγονός πως έχουμε ραγδαία κλιμάκωση της εγκληματικότητας και η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαιοσύνη αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο δημιουργεί καταστάσεις ιδιαίτερα δύσκολες για το μέλλον”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αδίστακτοι ληστές με τα καλάσνικοφ βίασαν μητέρα μπροστά στα δίδυμα παιδιά της στην Γλυφάδα!

Βίντεο και φωτογραφίες από τη διάρρηξη με καλάσνικοφ σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή – Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο NewsIt

Μπήκαν στο σπίτι 27χρονης κρατώντας “καλάσνικοφ”!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε