Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η αποθήκη στις Αφίδνες έκρυβε “θησαυρό” – Το τεράστιο διεθνές κύκλωμα ναρκωτικά – Από την Ελλάδα στη Β. Ευρώπη και τα βρετανικά νησιά

Η αποθήκη στις Αφίδνες έκρυβε “θησαυρό” – Το τεράστιο διεθνές κύκλωμα ναρκωτικά – Από την Ελλάδα στη Β. Ευρώπη και τα βρετανικά νησιά

Διεθνή εγκληματική οργάνωση με έδρα την Ελλάδα η οποία εξήγαγε σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, αλλά και τα βρετανικά νησιά τόνους χασίς, αλβανικό και ελληνικό, εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η μεγάλη επιχείρηση ξεκίνησε χθες με τις πρώτες ακτίνες του ηλίου, τόσο στην Αθήνα όσο και σε περιοχές της επαρχίας. Στόχος των Αστυνομικών της Δίωξης ήταν η εξάρθρωση συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία διακινούσε στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας φορτηγά αυτοκίνητα, τόνους κατεργασμένου και ακατέργαστου χασίς το μήνα, στις Βόρειες χώρες της “Γηραιάς Ηπείρου” όπου λόγω κλίματος δεν υπάρχει εγχώρια παραγωγή.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές της Ασφάλειας Αττικής, μέχρι αργά το βράδυ οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, είχαν συλλάβει 6 άτομα, οι περισσότεροι με ελληνικές ταυτότητες αλλά με καταγωγή την Β. Ήπειρο, ενώ σε αποθήκη στην περιοχή των Αφιδνών βρέθηκε αποθηκευμένη ποσότητα κάνναβης βάρους άνω του ενός τόνου.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις επίσημες πηγές πληροφορήσης, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατάσχεσαν έξω από την αποθήκη στις Αφίδνες κι ένα φορτηγό αυτοκίνητο με συρόμενη καρότσα, στο οποίο θα φορτώνονταν μεγάλο μέρος του ναρκωτικού προκειμένου να καταλήξει στις Βόρειες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στα Βρετανικά νησιά, όπου υπάρχει αυξημένη ζητήσει για χασίς στην παράνομη εγχώρια αγορά.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης την συγκεκριμένη υπόθεση την δουλεύουν μεθοδικά εδώ και αρκετούς μήνες και κυρίως από την στιγμή που έφθασαν στα γραφεία τους πληροφορίες για τις δραστηριότητες ενός ατόμου ελληνικής καταγωγής, οποίος φέρεται να είναι παλιός γνώριμος της Ασφάλειας και κυρίως της Δίωξης Ναρκωτικών.

Από την στιγμή που διασταυρώθηκε η πληροφορία που είχε φθάσει πριν από αρκετούς μήνες στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών, οι αστυνομικοί επιδόθηκαν στο κυνήγι του συγκεκριμένου ανθρώπου, οποίος μάλιστα θεωρείται σημαντικό κεφάλαιο για την Αλβανική Μαφία, η οποία έχει απλώσει τα “δίχτυα” της σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του ΑΕΠ της αλβανικής οικονομίας.

Μάλιστα για την εξάρθρωση της σπείρας, επιστρατεύθηκε ακόμα και ο υπέρ κοριός που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επαφές και οι σκοτεινές δουλειές του συγκεκριμένου προσώπου.

 

Παράλληλα δεν αποκλείεται αυτές οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των εκατοντάδων ωρών συνομιλίας, να “ξεκλειδώσουν” κι άλλο παράλληλο κύκλωμα της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε