Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η διαδρομή του χρήματος της Χρυσής Αυγής – Ανοίγουν λογαριασμοί – Ειδικοί ανακριτές διαφθοράς ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Δυο ειδική ανακριτές διαφθοράς ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τους τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τα 16 στελέχη που οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η ανάκριση, βάση του πορίσματος του αντιεισαγγελέα Βουρλιώτη που αναφέρεται σε διερεύνηση πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για άνοιγμα λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων, διαδικασία που θεωρείται κρίσιμη για την συλλογή στοιχείων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε απαγγελία της κατηγορίας με διεύρυνση και του αριθμού των κατηγορουμένων.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι η ποινική διαδικασία σε βάρος τους αποτελεί δίωξη φρονημάτων

Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει, στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας που απέδωσε ο Εισαγγελέας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές βάση του υλικού που περιέχεται ήδη στην δικογραφία είναι σε θέση να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις με κορυφαίες τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών, δύο αλλοδαπών και την τελευταία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών αλλά και την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει την Τρίτη με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι απολογίες του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου.
Οι ανακριτές προσδιόρισαν τις απολογίες των υπολοίπων εκ των 21 χθεσινών συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και τρείς γυναίκες, για την Τετάρτη.
Σημειώνεται πως εκρεμμεί η σύλληψη άλλων 12 προσώπων.

Όπως αναφέρουν έγκυρες δικαστικές πηγές κρίσιμα στοιχεία μεγάλου ποινικού ενδιαφέροντος που θα αξιοποιηθούν από την ανάκριση περιλαμβάνονται τόσο στις καταθέσεις που έδωσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαραλ. Βουρλιώτη δύο πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής όσο και από καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών της.

Νομικοί επίσης τονίζουν ότι το εισαγγελικό πόρισμα, που προσδιορίζει χρονικά την ύπαρξη του επίμαχου σχήματος ως «ιδεολογικό μόρφωμα από το 1980» και «ως πολιτικός σχηματισμός από το 1987», δεν επικαλείται αναίτια την «Αρχή του Ηγέτη» κατά τα πρότυπα δομής του ναζιστικού σχήματος αλλά με διάθεση ποινικής αξιολόγησης για την πυραμιδική λειτουργία της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ναζιστικό χαιρετισμό παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς – Έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί – Ζήτω η Χρυσή Αυγή φώναξε

Πήρε φόρα κι έφτυσε τις κάμερες βρίζοντας ο Κασιδιάρης (VIDEO)

Αυτές είναι οι τρεις χρυσαυγίτισσες που συνελήφθησαν

Έτσι σχεδιάστηκε η επίθεση πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – H μυστηριώδης γυναίκα στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

Ποιες είναι οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν

Πώς έφτασαν στις χειροπέδες – Η μυστική έρευνα που “έδεσε” τον αρχηγό και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής

Το πρώτο επισκεπτήριο – Πως πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του

Κ. Πλεύρης: Είμαι φασίστας αλλά δεν έχω σβάστικα στο χέρι…

Με χειροπέδες στα χέρια, ο Ηλίας Κασιδιάρης πόσταρε στο Facebook

«Μπράβο στον Ρουπακιά μας έσωσε!» – Οι διάλογοι των χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα

Ντ. Κον Μπεντίτ: Να απαγορευθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής

Το τηλεφώνημα Λαγού στον Μιχαλολιάκο 25 λεπτά μετά τη δολοφονία Φύσσα – Τι σχεδίαζαν

Εξαφανισμένος ο Χρήστος Παππάς – Τι γίνεται αν δεν παραδοθεί…

Πέφτουν κι άλλο τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Με φωνές, βρισιές, απειλές στην Ευελπίδων ο “Φύρερ” Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής – «Φάτε μνημόνιο το βράδυ» ούρλιαζε ο Παναγιώταρος

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου στην αγκαλιά του πατέρα της (ΦΩΤΟ)

Δένδιας: Το κράτος δικαίου απάντησε στη Χρυσή Αυγή – Με εντολή Σαμαρά θα συνεχιστούν οι έρευνες

Η αρχή του Φύρερ στη Χρυσή Αυγή – Ο αρχηγός Μιχαλολιάκος κι ο υπαρχηγός Παππάς – Όλο το πόρισμα για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Καρέ – καρέ η μεταγωγή της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε