Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η επίθεση των “χάκερ” στο υπουργείο Εσωτερικών τη βραδιά των εκλογών – Βίντεο

Η επίθεση των “χάκερ” στο υπουργείο Εσωτερικών τη βραδιά των εκλογών – Βίντεο

Αλλεπάλληλες και διαδοχικές επιθέσεις επί πολλές ώρες δεχόταν το υπουργείο Εσωτερικών την ημέρα των βουλευτικών εκλογών στις 6 Μάη.

Οι χάκερ και κράκερ των… anonymous, με διαρκείς συνομιλίες σε ανοικτά δωμάτια συνομιλίας επιχειρούσαν να ρίξουν το σύστημα σε μια ηλεκτρονική μάχη άνευ προηγουμένου, δίνοντας ο ένας οδηγίες στον άλλον για την γενικευμένη επίθεση τύπου ddos.

Και όπως όλοι οι «φιλοσοφημένοι πολεμιστές» τέτοιου τύπου, στο τέλος, περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας παραδέχθηκαν την… ήττα τους από τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας του υπουργείου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Καταγράψαμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές συνομιλίες τους:
«Τώρα κάθε επίθεση πρέπει να πέσει», «είναι πάνω», «τον ήπιανε», «πάει αργά;», «όχι καθόλου», «δεν παίζει να πέσει», «όντως», «είμαστε πολύ λίγοι», «χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους», «δεν μπορούμε να το κλείσουμε», «δώστε στόχο και σε άλλα κανάλια», «στο site της αστυνομίας», «χρειαζόμαστε τουλάχιστον 200 ανθρώπους», «πήρα τους κωδικούς του wifi από τους γείτονες», «είσαι τρελός», «προσπαθώ να το προστατέψω και τα αποτελέσματα είναι θετικά», «ekloges.ypes.gr είναι ο στόχος», «μερικά ακόμη και θα πέσει», «δεν τα καταφέραμε», «ήμασταν πολύ λίγοι», «μας νίκησαν»…

Να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, όπου επιχειρήθηκε η «μάζωξη» και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τους κάθε είδους… anonymous, να μην καταφέρνουν τον σκοπό τους. Ο αγώνας συνεχίζεται…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε