Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η κατάθεση Ζήγρα «έκαψε» τον Σμπώκο – Σήμερα σε εισαγγελέα και ανακριτή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δυο μέρες νωρίτερα θα απολογηθεί ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, που συνελήφθη την Τρίτη, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής.

Ο Γιάννης Σμπώκος επρόκειτο να απολογηθεί την Παρασκευή για την εμπλοκή του στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου αλλά είχε υπολογίσει χωρίς την…. απολογία Ζήγρα.

Ο ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην πρόσφατη συμπληρωματική απολογία του, «έδειξε» τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών ως πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση. Ο Νίκος Ζήγρας έδωσε τον Γιάννη Σμπώκο το… ρόλο του κεντρικού διαχειριστή της παράνομης περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Κατ’ επανάληψη ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος μου είχε πει: περιμένω ο Σμπώκος να μου φέρει λεφτά. Γνωρίζω από τον Τσοχατζόπουλο ότι η βασική ομάδα της διακίνησης της άνομης περιουσίας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο ΆραβαςAl Sayad Fouad», ανέφερε στη συμπληρωματική απολογία του ο Ζήγρας. Και δεν έκρυψε τη βεβαιότητά του πως «τα μαύρα χρήματα κατέληγαν όλα σε Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο. Ο Τσοχατζόπουλος μου έλεγε: τα πολλά λεφτά μου τα έχει ο Σμπώκος».

Σημαντικό ρόλο, εκτός από την απολογία Ζήγρα, έπαιξαν και οι σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπου το όνομα του Γιάννη Σμπώκου αναφερόταν συνεχώς, με τον πρώην υπουργό να του ζητά επίμονα λεφτά.

Έτσι, ο Γιάννης Σμπώκος θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, βγήκε ένταλμα σύλληψης του και στις 17:30 το απόγευμα συνελήφθη στο γραφείο του, στους Άμπελοκηπους, το οποίο της τελευταίες μέρες είχε γίνει το… σπίτι του.

«Ρε παιδιά, μελετώ την δικογραφία για να πάω να απολογηθώ την Παρασκευή» είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Από το γραφείο κατασχέθηκαν φορητοί υπολογιστές και κάποια έγγραφα, ενώ αργά το βράδυ έγινε έρευνα και στο σπίτι του στην οδό Καραϊσκάκη στην Κηφισιά.

Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος και στη συνέχεια θα… περάσει και από το γραφείο του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη ο Γιάννης Σμπώκος: “Ρε παιδιά μελετώ τη δικογραφία τώρα” – Τον θεώρησαν ύποπτο φυγής

Νέες προθεσμίες μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου έλαβαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Άκης: «Ρε Σμπώκο, ανέχεσαι να έχω βρεθεί ζητιάνος!»

Άκης-Σμπώκος.Μαζί και στη φυλακή.Τι λέει ο “Ανωγιανός” για τις αγορές εξοπλισμών

Κόλαφος το κατηγορητήριο για τον Σμπώκο – “Έβγαλε 80 εκατ. ευρώ από μίζες”

Τσοχατζόπουλος-Σμπώκος: Από τ΄Ανώγεια στα κατώγια μέσω ημερολογίων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε